kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 20 Studeni 2016 15:40

Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića u Radišićima

Autor: Dajana Medić | Radišići Portal Autor: Dajana Medić | Radišići Portal

Danas je u Radišićima svečanim misnim slavljem proslavljen zaštitnik crkve sv.Nikola Tavelić. Svečano misno slavlje započelo je u 11 sati, a predvoditelj je bio fra Ljubo Kurtović. Misa je započela procesijom u kojoj je fra Ljubo blagoslovio kip sv. Nikole da bi zaštitio sve one koji mu se mole i klanjaju.

Fra Ljubo je u propovijedi istaknuo da nema ljubavi bez bola, te da sve što radimo od nas iziskuje neku žrtvu bilo to i izdvajanje sat vremena za odlazak na nedjeljnu misu. Kršćani slave ovaj blagdan da bi se podsjetili onih vječnih vrijednosti i upravo one se očituju u životu sv. Nikole koji je nesebično dao svoj život za Isusa. Kratko se osvrnuo i na Vukovar te najveću žrtvu koju čovjek može dati, a to je svoj život.

 

Na kraju misnog slavlja fra Ljubo se zahvalio svima koji su na neki način uveličali današnje slavlje. Posebno se zahvalio crkvenom zboru koji je danas slavio Boga pjesmom u radosnom ozračju pod vodstvom časne sestre Marcele, sviračici Doroteji Ereš te domaćicama i domaćinima koji su zaslužni za domjenak poslije svete mise.

 

FOTOGALERIJA

Pročitano 1633 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering