kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 25 Studeni 2016 14:56

FOTO: Tihomir Dujmović promovirao knjigu “Hrvatska u raljama djece komunizma”

Autor:  LJ::portal Autor: LJ::portal

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana je promocija knjige “Hrvatska u raljama djece komunizma” poznatog novinara i kolumniste Tihomira Dujmovića. Organizator predstavljanja ove knjige bili su HKD Napredak, podružnica Ljubuški i Općina Ljubuški. Nakon uspjeha knjige kolumni “Tko mi zabranjuje kolumne?”,

Tihomir Dujmović napisao je knjigu “Hrvatska u raljama djece komunizma”, koja je još uspješnija. Na gotovo 400 stranica Dujmović u knjizi donosi detaljnu analizu vladanja  „Kukuriku koalicije“, analizira današnje stanje države ističući da će u slučaju da ova politika dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

 

Autor je istaknuo da je više puta dobivao otkaze zbog svojih kolumni, koje su bile među najčitanijima u medijima za koje je radio. Najveću čitanost imale su njegove kolumne u “Večernjem listu”, gdje je dva puta dobio otkaz.


„Ja sam u knjizi naveo da je Franjo Tuđman izgubio dvije bitke, od sto koliko je vodio. Jedna je bila bitka za treći entitet u Bosni i Hercegovini, a druga je bila bitka protiv UDBA-e. Njegov pokušaj pomirenja, koji je bio krajnje funkcionalan, jer bez njega Hrvatska teško da bi nastala, po mom mišljenju više ne postoji. Jedna opcija preuzela je kompletnu vlast. Hrvatska je nastala pomirenjem ustaša i partizana, i metaforički i stvarno, a meni se čini da su djeca partizana preuzela kompletnu vlast. To je jedan disbalans u kojem jedna specifična zemlja, kao što je Hrvatska, teško da može naći svoj mir i spokoj“, rekao je Dujmović.


Program je vodila Bjanka Medić, a svojim nastupom program je uveličala  Katarina Mikulić, učenica 6. razreda Osnovne glazbene škole Ljubuški, u klasi Marije Martinović koja je odsvirala Chopinovu Polonezu u g – molu. Glumac Vinko Kraljević je pročitao dva ulomka iz knjige:” Je li Sljeme velika grobnica i kakve sve zločine skriva 30 cm ispod zemlje” i ulomak “Tko je ubio Zvonka Bušića?”

Prisutni na predstavljanju knjige postavili su Tihomiru Dujmoviću brojna pitanja na koja je on pokušao odgovoriti. Nakon promocije, posjetitelji su mogli kupiti novu knjigu Tihomira Dujmovića.

 

Pročitano 1020 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering