kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 09:43

Danas na MFF prikazivanje filma "Preko mosta ljubavi" u kojem glumi 7 Ljubušaka

Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Dugometražni dramski prvijenac ”Preko mosta ljubavi”, neobična ljubavna priča o Barbari i Emiru koji se za nju, na sve moguće načine, pokušavaju izboriti u podijeljenom gradu Mostaru, privukla je veliku pozornost publike.

Riječ je o filmu Kristine Barbarić, mlade redateljice iz Blatnice kod Čitluka, koja je ujedno i glavna ženska uloga u filmu.

 

Zanimanje publike

 

Ona se, naime, već duže vrijeme bavi amaterskim kazalištem. Na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu nagrađena je za najbolji tekst i najbolju predstavu, a i sam film ”Preko mosta ljubavi” nastao je na temelju njezinog dramskog predloška i to ”kazališnom metodom koja je prenesena na filmsko platno”.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

Svečana premijera spomenutog filma održana je koncem rujna u Cinestaru Mostar, a od ideje do predstavljanja proteklo je dvije godine. Samo snimanje je trajalo mjesec i pol, a posljednja klapa pala je prije godinu i pol dana. Stoga je očekivano bilo nestrpljenje gledatelja, ali i svih onih koji su sudjelovali u realizaciji filma.

„Premijerno predstavljanje u Cinestaru Mostar ugodno me je iznenadilo. Dvorana od 230 mjesta je bila popunjena, a tražila se i karta više. To je zaista dobar pokazatelj da ljude zanima to što mi radimo, pa već mogu najaviti iduće prikazivanje na Mostar  film festivalu u ponedjeljak, 28. studenoga s početkom u 19 sati“, kazala je za Dnevni list redateljica Barbarić.

 

Ljubušaci u filmu

 

U filmu su sudjelovali glumci odabrani na javnoj audiciji koja je održana u listopadu 2014. godine u Čitluku, a ono što je zanimljivo je to da je od glumačke postave, koja broji 13 glumaca, njih 7 iz Ljubuškog: Dubravka Mijatović, Robert Hodžić, Anita Šimić, Azer Ajeti, Josip Skoko, Petar Dugandžić i Toni Čolina.

 

Probe za film su trajale šest mjeseci i vodio ih je diplomirani glumac Ante Luburić uz asistenciju Kristijana Pandže. Nakon pet mjeseci rada došlo je vrijeme da se film i realizira, a redateljica se na snimanje filma odlučila uz pomoć kazališnog redatelja Hamice Nametka.

Film je sniman u Međugorju, Ljubuškom i Čapljini, dok je većina radnje smještena u Mostaru.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 1860 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering