kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 16:53

Hit predstava "Rodijaci" u srijedu u Čapljini

Hit predstava "Rodijaci" u srijedu u Čapljini

U srijedu, 30. studenoga u 19 sati, u dvorani Kina Mogorjelo bit će izvedena kultna komedija "Rodijaci", u kojoj glume glumci HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić (198 puta) i Miro Barnjak (76 puta).  

Doajeni hrvatskog glumišta igraju predstavu koja je oduševila publiku diljem BiH, Hrvatske i inozmenstva. Riječ je tekstu koji je adaptirao veliki kazališni umjetnik Rusmir Agačević na temelju antologijskih kolumni književnika i novinara Petra Miloša.

 

Predstava govori o životu duvanjskih i hercegovačkih gastarbajtera prve generacije u Njemačkoj sa svim duhovitim dosjetkama, šalama, ali i često okrutnoj zbilji koja je aktualna i danas što daje posebnu vrijednost komediji. Na jedan suptilan način ismijava nacionalizam i brojne negativnosti koje prožimaju naše društvo opterećeno svakodnevnicom. Predstava, iako nastala u okviru Ratnog kazališta HVO-a 1992. godine, i danas je aktualna i suvremena jer govori o univerzalnim i bezvremenskim ljudskim dobrim ili onim manje dobrim osobinama, vremenima koja se (ne) mijenjaju.

 

Cijena ulaznice je 3 KM, a organizator je Općina Čapljina.

Pročitano 546 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering