kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 29 Studeni 2016 16:10

FOTO: U Knjižnicu Ljubuški tijekom studenog učlanilo se 160 učenika trećih razreda

Autor:  LJ::portal Autor: LJ::portal

Knjižnica, kao središte koje svim žiteljima općine Ljubuški otvara svoja vrata u svijet znanja, informacija i kulture, raznovrsnom knjižničnom građom te bogatim programima – posljednji u nizu tribina „sv. Kata zaštitnica Ljubuškog“, nastoji osigurati sadržaje za sve ukuse i dobne skupine. Ipak, ljubav prema knjigama,

čitanju, kulturnim manifestacijama i različitim umjetničkim izričajima razvija se od najranije dobi.
 Upravo poradi navedenog Knjižnica Ljubuški organizirala je akciju „Čitaj i ti“ u okviru koje su se učenici trećih razreda osnovnih škola s područja općine Ljubuški, tijekom studenog,  mogli besplatno učlaniti u knjižnicu. Akcija je urodila plodom. Naime, učlanilo se 160 učenika što je znatno veći broj naspram prethodnim godinama, a ima i najavljenih skupnih posjeta učenika knjižnici te s pravom očekujemo da će broj učlanjenih učenika značajno porasti.


Naglasili bismo da je cilj akcije promicanje čitanja kod učenika osnovnih škola te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod djece naviku i uživanje u čitanju, kao i osiguravanje osnovnih uvjeta za cjeloživotno učenje.


Akcija je privukla i ostale učenike te su knjižnicu u četvrtak posjetili i učenici IV. a, IV. b i IV. c razreda OŠ Marka Marulića u pratnji učiteljica Marijane Miloš, Lidije Dugandžić i Marine Dugandžić.
Ujedno, ovom prigodom bismo istaknuli da se tijekom listopada u Knjižnicu Ljubuški, u okviru besplatnog učlanjivanja umirovljenika upriličenog povodom Međunarodnog dana starijih osoba, učlanilo 30 umirovljenika.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 1221 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering