kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 07 Prosinac 2016 20:34

FOTO: Radovi rekonstrukcije ceste prema Kuli u završnoj fazi, do Božića asfalt

Autor:  LJ::portal | Ana Autor: LJ::portal | Ana

U srednjem vijeku, iznad Ljubuškog, na vrhu Buturovice podignuta je tvrđava koja se pripisuje  Stjepanu Hercegu i ona predstavlja jednu od najvećih turističkih  atrakcija na području općine Ljubuški i cijele Hercegovine. Zahvaljujući Razvojnoj agenciji ŽZH–HERAG

i projektu Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje u tijeku su radovi na rekonstrukciji ceste do ove kule.


Prema riječima Ivana Jelčića, ravnatelja Javne ustanove Razvojne agencije ZHŽ - HERAG, dio sredstava iz ovog projekta je uložen u rekonstrukciju ceste prema Kuli Stjepana Hercega u Ljubuškom u dužini od jednog kilometra.


"Radovi tamponiranja su pri kraju te slijedi asfaltiranje ceste do Kule Stjepana Hercega Kosače. Projektom je planirano asfaltiranje  malo više od kilometar puta, do zaštićenog područja, a radovi bi trebali biti gotovi do Božića. Tako će se konačno napraviti pristup prema ovom važnom povijesno-turističkom objektu. Projektom je planirana i nabava opreme i kostima za formiranje  povijesne  Garde herceg Stjepana. Naglasak ovog projekta je na promociji turističkih potencijala pa je u planu uvezivanje turističke ponude koja ima veze sa srednjim vijekom, a napraviti će se i turističke rute kako bi turisti osjetili duh srednjovjekovlja", kazao je Jelčić.


Projekt Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje „TEMA SREDNJI VIJEK“ financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007 – 2013. Ukupna vrijednost projekta je 466.933,55 EUR.


Nositelji projekta su JU Razvojna agencija ŽZH –HERAG (BiH) i Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma – CSTI (Crna Gora). Partneri na projektu su Općina Ljubuški (BiH), Turistička zajednica ŽZH (BiH), Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa "Radimlja“ (BiH) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma – MRT (Crna Gora).  Cilj projekta je uspostaviti novi prekogranični turistički proizvod zasnovan na povijesti i kulturnoj baštini regije, kao i kvalitetan domaći proizvodi i usluge, a projekt će trajati još godinu dana.


Pročitano 4845 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering