kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 17 Prosinac 2016 15:46

Bez ljubavi prema domovini nijedan narod nema budućnosti

Autor:  Večernji list Autor: Večernji list

U organizaciji udruge “Ponos domovine” iz Zagreba i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije jučer je u Širokom Brijegu upriličeno predstavljanje projekta “Ponos domovine”, koji se odvija kao srednjoškolsko natjecanje edukativno-sportskog

karaktera usmjereno k jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti.

- Ponosna sam što će naša županija i naši učenici moći sudjelovati u projektu, a oni mogu svojim radom i zalaganjem ostvariti i još veći ponos, rekla je ministrica Ružica Mikulić.

 

Online kviz

 

Izvijestila je kako će, osim ZHŽ-a, u projektu sudjelovati i predstavnici škola iz HBŽ-a. Učenici završnih razreda srednjih škola ZHŽ-a, zajedno s ravnateljima i nastavnicima, po prvi put će se pridružiti online kvizu “Ponos domovine”, koji se godinama provodi u RH. Cilj projekta nije isključivo natjecanje, već učenje kroz zabavu; prijava je dobrovoljna, a nova poznanstva i zabava te različite nagrade dodatna su motivacija za sudjelovanje projektu. Moto natjecanja glasi “Znanjem i igrom na ponos domovini”. Pitanja u kvizu znanja vezana su uz informacije o zemlji, a cilj sportskog dijela natjecanja jest motivirati mlade na kretanje i timski duh.

 

Nacionalni ponos

 

- Suočeni s posljedicama globalizacije i trendovima u društvu kojem je materijalno bogatstvo u prvom planu, zaboravljamo na nacionalni ponos i državu. Stoga nije čudno kako mnogi nisu svjesni značaja i važnosti vlastite države, osobito za tako malen narod kao što je hrvatski. Zato je potrebno s ciljem očuvanja dugoočekivane države razvijati nacionalne osjećaje i svijest što se ne dobiva rođenjem već odgojem i slobodno se, svojevoljno, prihvaća. Bez ljubavi prema vlastitom narodu i domovini, bez poštivanja svojih velikana, tradicije, jezika, kulture i baštine te poznavanja vlastite povijesti nijedan narod nema budućnosti, kazao je član udruge Žarko Delač. I u ovoj školskoj godini pokroviteljstvo natjecanja preuzela je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 1253 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering