kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 29 Prosinac 2016 10:43

FOTO: Održan tradicionalni Božićni koncert na Humcu

Božić je vrijeme koje okuplja obitelj, pa se tako cijela župna obitelj sinoć skupila u crkvi sv. Ante na Humcu na Božićni koncert župnih zborova. Zborovi su svojom pjesmom koja prerasta u molitvu okupljenima darovali jedinstvenu božićnu čestitku. Večer je započela nastupom svih zborova,

nakon kojeg je ljubitelje duhovne glazbe pozdravio  fra Dario Dodig.

 „Zahvaljujem našim zborovima za ovu toplu večer i plemeniti događaj u samostanu i župnoj zajednici. Stoga, u ime svih nas od srca zahvalio voditeljima župnih zborova: fra Marinu Karačiću, s. Jasminki Pandžić, s. Zdenki Petrović, prof. Zdenku Vištici, prof. Ivani Zrimšek Šaravanja i fra Stanku Mamiću. Oni su srce i duša ovih zborova, i usuđujem se reći ove večerašnje večeri pa im jedno veliko hvala za sav trud i žrtvu koju čine da bi naši zborovi nastupali i oplemenjivali naše crkve. Zatim, hvala svim članovima  zborova za sve ono što čine. Oni su uza sve svoje obaveze, poslove i napore uvijek na probama“, rekao je fra Dario zaključivši kako su pjevači poput pastira i kraljeva koji se probama i nastupima na misama klanjaju Gospodinu našemu Isus Kristu.


U programu su sudjelovali mali i veliki župni zborovi:

 

Veliki zbor sv. Kate Ljubuški,

Franjevački novaci, 

Veliki župni zbor sv. Ante Humac,

Mali dječji zbor Ljiljani Humac,

Dječji zbor "Radost" Ljubuški,

Franjevačka mladež Frama Humac,

Klapa Benedictus.


Po notama koje su ispjevane i riječima koje su odjenute glazbom, pjevači su božićnim bojama obojili našu svakodnevnici u cilju da se ne zaboravimo radovati i veseliti. Božićni koncert rado je posjećen pa je tako i ove godine crkva bila puna posjetitelja koji su uživali u izvedbi blagdanskih pjesama koje su odzvanjale  župnom crkvom.


Na kraju su još jednom zajedničkom pjesmom nastupili svi zborovi i time zaključili Božićni koncert.

 

Pročitano 3084 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering