kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 06 Siječanj 2017 09:01

Postani „Najčitatelj 2017. godine“

Autor:  LJ::portal | Knjižnica Ljubuški Autor: LJ::portal | Knjižnica Ljubuški

Knjižnica Ljubuški organizira projekt „NAJČITATELJ 2017.“ u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih.  Cilj projekta je promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja.

Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika, a ujedno i odraslih, naviku i uživanje u čitanju.
Prema statistici posudbe, knjižničarke će utvrditi  identitet članova koji su u razdoblju od 18. siječnja do 31. prosinca 2017. godine posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige.
 Najčitatelj u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški dobiti će vrijedne nagrade – tablet, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2018. godinu, dok će pak najčitatelj u kategoriji odraslih dobiti vrijednu nagradu – ručni sat, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2018. godinu.


Možda do sada niste stekli naviku čitanja knjiga, ali barem pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači. Postoji veliki broj žanrova tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Imajte na umu da je u knjigama dosta toga zapisano i one čekaju na vas da to otkrijete. Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo, nešto što niste znali. Obogatit ćete svoj rječnik, naučiti ćete nekoliko novih riječi, ljepše se izražavati.
Usudite se i uzmite knjigu u ruke! Postanite bogati novim saznanjima, postanite „NAJČITATELJ 2017.“!  


Svečanost proglašenja „Najčitatelj 2016.“, u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te u kategoriji odraslih, upriličit će se u srijedu 18. siječnja 2017. godine u 11.00 sati u prostorijama Knjižnice Ljubuški.                                                                        

Pročitano 1933 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering