kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 18 Siječanj 2017 14:34

FOTO: Održana svečanost proglašenja „Najčitatelj 2016.“ Knjižnice Ljubuški

Autor:  LJ::portal Autor: LJ::portal

U Knjižnici Ljubuški održana je svečanost proglašenja „Najčitatelj 2016.“ u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja.
Mnogobrojne nazočne članove knjižnice, u uvodnom djelu svečanosti,

srdačno je pozdravio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, koji je ujedno obrazložio ciljeve projekta „Najčitatelj“ te kriterije prema kojima je Knjižnica Ljubuški odredila najčitatelje u naprijed spomenutim kategorijama – „Cilj projekta „Najčitatelj“ jest promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, a dakako i kod odraslih, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva jest razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijeloga života potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju. Prema statistici posudbe knjižničarke su utvrdile identitete članova - najčitatelja, u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja, koji su posudili najveći broj knjiga tijekom protekle 2016. godine, te se pokazali vrijednim i marljivim članovima, koji su rado čitali i razgovarali o knjigama, tražili savjet pri odabiru naslova te pravovremeno vraćali posuđene knjige“.


„Najčitatelj 2016.“ u kategoriji odraslih čitatelja jest Mirjana Bačić, dok je pak „Najčitatelj 2016.“ u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški Luka Vegar.
Najčitatelji su dobili vrijedne nagrade. Naime, u kategoriji odraslih čitatelja nagrada bijaše ručni sat, knjiga te besplatna članska iskaznica za 2017. godinu, a u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški nagrada bijaše tablet, knjiga i besplatna članska iskaznica za 2017. godinu. Nagrade je uručio ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški Ivan Bebek.


Budući da je svečanost proglašenja najčitatelja Knjižnice Ljubuški upriličena po prvi put, besplatnim članskim iskaznicama za 2017. godinu te prigodnim darovima nagrađeni su i mnogi drugi marljivi i vrijedni članovi knjižnice u obje kategorije.


Svečanost je uveličala Lucija Bošnjak, učenica 3. razreda Glazbene škole Ljubuški, prigodnom skladbom na klaviru.

 

Pročitano 3038 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering