kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 25 Siječanj 2017 21:13

FOTO: Otvorena izložba slikara Ivana Hercega

Autor:  Čapljinski portal Autor: Čapljinski portal

Najpoznatija izložba pod imenom ”Trolist” bila je upriličena u Franjevačkoj Galeriji u Širokom Brijegu. Kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je poznatu školu slikanja i to 9 sezona, te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja

(9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški.

”Uvijek je teško govoriti o svojim slikama. Svaka osoba će sama donijeti svoj zaključak jer slikar ima neki svoj uvid na te slike koje je stvarao u određenim vremenskim radobljima.
Ovdje se nalaze 33 slike različitih motiva s kojima sam se i htio predstaviti u galeriji ”Tau”.

Naravno predstavljene slike imaju umjetničku vrijednost, a svakako da postoje kritičari koji će dati svoj sud o slikama.

Svaka slika nastala je na mom inspirativnom doživljaju, u stvaralačkom zanosu. Bez obzira na ono što ja radim, slikarstvo je ono što volim, nešto moje istinsko i svaki motiv je rađem sa srcem, dušom i ljubavlju”, za Čapljinski portal izjavio je slikar Ivan Herceg.

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1200 slika, a mnoge se nalaze u privatnim kolekcijama, te ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Izložba slika navedenog slikara otvorena je do 24. veljače 2017. godine.

Ivan Herceg je rođen u Prologu, općina Ljubuški 23. lipnja 1967. godine. Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru. Po profesiji je odvjetnik, te vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom već 20 godina.

Pročitano 3655 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering