kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 28 Prosinac 2013 21:29

Studenčani „Pomirenjem za Badnjak“ oduševili mališane

Večernji list | Dušan Musa Večernji list | Dušan Musa

Ovo je drugi puta da za djecu s posebnim potrebama organiziramo božićnu priredbu.

U planu je da narednih godina to bude češće, recimo i za Uskrs. Na to nas nekako obvezuje prijem na koji smo kod djece naišli“, istaknuo je Jakov Šimović koordinator projekta dviju stranih nevladinih organizacija.

Riječ je o organizacijama „Regina dela pace“ čije je sjedište u Zvirovićima, općina Čapljina i „Nuovi orizzonti“ sa sjedištem u Bijakovićima, općina Čitluk. Ove dvije organizacije su u Zvirovićima organizirale susret i druženje za djecu s posebnim potrebama. Njihovi gosti bili su djeca, roditelji i voditelji udruga „Cvijet“ i „Betlehem“ iz Čapljine, „Duga“ iz Ljubuškog i „Susret“ iz Čitluka.

Program je počeo predstavom „Pomirenje za Badnjak“, koju su izveli članovi Dramske sekcije HKUD „Studenčica“ iz Studenaca. Predstava napisana na autentičnoj ikavici Zapadne Hercegovine odlično je primljena ne samo od djece, nego i od druge publike, nakon čega je slijedio glazbeni dio u kojem su djeca s posebnim  potrebama izvodila svoje omiljene blagdanske i druge pjesme, a program je završen zajedničkim ručkom. Na početku programa Agneska Flanak pozdravila je okupljene najavljujući da bi programi za djecu s posebnim potrebama trebao prerasti u tradiciju.

Voditelji udruga Matea Zelenika „Susret“, Andrijana Suton „Cvijet“ i Ante Bender „Betlehem“ bili su zadovoljni programom i organizacijom ističući da takvi sadržaji „pomažu socijalizaciji“ njihovih štićenika.

Pročitano 1723 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering