kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 24 Travanj 2014 23:42

FOTO: Održano predavanje "Snaga i sloboda medija"

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: Dolores Tomić

Druga večer trodnevnih edukativnih radionica, tribina i predavanja povodom prvog rođendana Udruge mladih Agape, počela je pozdravom predsjednice Marije Herceg, koja je najavila goste predavače.  


Večerašnju temu važnost medija: Snaga i sloboda medija, otvorila je prva predavačica Amna Popovac,  vlasnica i direktorica mostarske radio stanice Studio 88. Devedesetih godina bila je najbolji student elektrotehnike u Splitu. Vratila se u Mostar i osnovala radio. U svom izlaganju osvrnula se na medije Bosne i Hercegovine objasnivši što znače mediji, kolika je njihova važnost i kako se oni koriste.  

 

Najveći dar za ovaj prvi rođendan je što se u međuvremenu formirala jedna neformalna skupina mladih Park srednjoškolaca, koji su tijekom večeri predstavili Marija Bradvica i Azer Ajeti.
Park Srednjoškolaca čine nekolicina mladih  iz Ljubuškog, osnovan u sklopu organizacije ASuBiH. To je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja sve srednjoškolce, kao i sva vijeća učenika srednjih škola BiH. Bave se prikupljanjem srednjoškolaca koji su nezadovoljni svojom okolinom i zajedno rade na popravljanju situacije u svom mjestu. Udružuju se, također, kako bi riješili probleme mladih kao što su: neinformiranost, neshvaćanje i predrasude.

 

Drugi predavač Aleksandar Trifunović,  novinar iz Banja Luke, osnivač i urednik portala Buka, govorio je o svom velikom projektu koji već 10 godina ne mijenja smjer svog djelovanja. Najveći uspjeh Buke je ustrajnost i upornost što je odvelo do velikog broja javnih događaja u kojima su sudjelovali. Svojim postojanjem dokazali su da je moguće stvarati slobodan medijski prostor i otvoriti teme koje nisu popularne ali bez kojih nema budućnosti.

 

Pročitano 2237 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering