kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 30 Prosinac 2013 14:19

FOTO: Božićni koncert u Studencima

Mile Kraljević | radioljubuski.ba Mile Kraljević | radioljubuski.ba

Osmu godinu zaredom na blagdan Nevine dječice HKUD „Studenčica“ i „Božićni zbor“ iz župe Presvetog Srca Isusova Studenci, za župljane, uzvanike i goste organiziraju božićni koncert

„Svim na zemlji“. Prva dva koncerta, zbog nedostatka adekvatnog prostora u župi, održana su u Ljubuškom i Čapljini, a ostalih šest u velikoj dvorani Pastoralnog centra u Studencima.

Prije samog koncerta u župnoj crkvi slavljena je sveta misa koju je predvodio don Ivo Šutalo, studenački župnik, a misu je pjevao dječji zbor „Plavi anđeli“.

altNakon blagoslova djeca i ostalih vjernika na kraju svete mise najmlađima su podijeljeni simbolični darovi, a djeca su za ovu prigodnu u kutijicama donijeli svoj prilog najpotrebnijima.

alt

U prepunom pastoralnom centru koncert je otvorio Božićni zbor pjesmom „Svim na zemlji“, a pjesmi se pridružio i cijeli puk. Župni mješoviti zbor Vrelo života otpjevao je dvije pjesme „Božićni gloria“ i „Transeamus“, a potom su mali folkloraši HKUD-a Studenčica izveli „Splet plesova Zapadne Hercegovine.

Božan Pehar je uz pratnju Ivana i Damira otpjevao „Sine moj“, a veliki folkloraši izveli splet pjesama i plesova Slavonije. Dječji zbor Plavi anđeli i Ante Miličević otpjevali su božićnu pjesmu „Veselo, veselo“, a ženska pjevačka skupina Izvor pjevala je „Veseli se majko Božja“.

alt

Uz pratnju tamburaša i mandolinista iz Zlatnog srca, Ante Milićević je otpjevao „Moja Dalmacija“, a koncertni dio po tradiciji završava „Linđom“ kojeg su otplesali veliki folkloraši uz svirku Ivana Vidića na lijericama.
Osim domaćih župljana na koncertu su bili brojni uzvanici i gosti: vojni biskup ordinarij mons. Tomo Vukšić, bivši studenčki župnik don Damjan Raguž, predsjednik OV Ljubuški Toni Kraljević, predstavnici općina Čapljina i ljubuški, županijski zastupnici, predstavnici KUD-ova s područja Ljubuškog i Čapljine i Posušja i drugi.

alt

Nakon što ih je župnik don Ivo sve pozdravio i svima čestitao božićne blagdane svi nazočni su pogledali predstavu „Pomirenje za badnjak“. I ove godine šaljivu predstavu pripremila je i izvela Dramska sekcija HKM (hrvatska katolička mladež) „Novo srce“, a originalni humor oduševio je sve nazočne.

alt

Nakon predstave izvođači i cijeli puk preselili su u dvorane na zajedničko druženje uz „iće i piće“ koje su donijeli sami župljani, a talijani iz zajednice u Zvirovićima sa svojim svećenikom don Toninom i ove su godine častili „pizzom“ na koju su „navalili“ oni mlađi. Na druženju su svojom pjesmom prednjačili gosti: gangaši iz Klobuka su još jednom pokazali da im nema premca, Veljačani su i gangali i pjevali bećarac, a posebno su svojim pjevanjem i bogatim repertoarom oduševile ženske gangašice, popularne babe, iako su po pjesmi to najmanje.

alt

Pročitano 2299 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering