kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 03 Travanj 2014 06:57

NAJAVA: Korizmena tribina: Tko smo i čiji smo?

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

U četvrtak o3. travnja u  župna crkva Gospe od Zdravlja održat će se korizmena tribina: Tko smo i čiji smo?


Četvrtak, 3. travnja 2014.
u 19, 30 sati
Župna crkva Gospe od Zdravlja – Veljaci
Tema: Tko smo i čiji smo?
Gost: Ivica Ursić


Ivica Ursić za sebe najradije kaže da je Svjedok. Kristov svjedok. I Putnik. Posljednjih godina putuje i svjedoči svoju vjeru. Bilo osobno, bilo svojom radijskom emisijom Nikad Nedjeljom - Uvijek Nedjeljom. Neovisni je katolički novinar i publicist iz Splita.

 


 Iz knjige „Sva moja sidra“ Ivice Ursića

„Jer ja sam Svjedok i Putnik koji je u posljednje četiri godine održao preko 100 javnih svjedočenja vjere o proteklih evo skoro 10 godina straha, sumnje, očaja, nade, radosti i milosti. Ovo je priča o tome kako je bolest promijenila moje stavove u životu, kako je moja kreativna energija dobila svoj puni smisao tek kada je bezuvjetno poklonjena bližnjem, i to obično nepoznatom. Ja sam prije deset godina došao do svog ruba. Na vrhuncu svoje profesionalne karijere, kada su mi sva vrata bila otvorena (barem sam ja tako vjerovao) i kada sam mislio da sam zahvaljujući svojim sposobnostima „osvojio svijet“, meni je dijagnosticiran - rak. Smrtonosna bolest, tako je zovu.
Svaki čovjek misli kako se takve situacije uvijek događaju nekom drugom. U romanima, u filmovima, ali nikada njemu. I samu pomisao na nešto takovo čovjek odbacuje od sebe, ali kada se dogodi onda postavlja uvijek isto pitanje: „Zašto? Zašto meni?“.
Ja sam to pitanje postavio svome Bogu. I to kao optužbu.
Ja sam živi svjedok  kako je moguće nadvladati i najgoru dijagnozu, ali ja ne tvrdim kako sam „JA POBIJEDIO RAK“. Ja sam živi svjedok da bolest nije ni kazna, ni prokletstvo nego da uistinu može biti – privilegija.
Ja kroz svoje svjedočenje želim pružiti nadu očajnima, hrabrost malodušnima, vjeru nevjernima. Želim svjedočiti jednu borbu u kojoj mi je Bog dao, preko liječnika i medicine, prigodu biti svjedokom Njegove milosti i ljubavi.“

Pročitano 1638 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering