kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 20 Studeni 2016 18:24

NAJAVA: Proslava Gospe od Zdravlja u Veljacima

Autor:  LJ::portal Autor: LJ::portal

Sutra, u ponedjeljak, slavimo blagdan Gospe od Zdravlja. Za svetkovinu su se vjernici pripremali trodnevnicom, a 21. studenoga 2016., na sam blagdan rana misa je u 8 sati, pučka misa u 11 sati, 17:30 sati  krunica i nakon toga večernja misa u 18:00 sati

na kojoj pjeva glazbena sekcija Frame Veljaci.  Na večernjoj misi je blagoslov djece.


Župa Pohođenja Blažene Djevice Marije – Veljaci je najstarija župa u Hercegovini. Veljaci se prvi put kao selo spominju u 14. stoljeću u povelji bosanskoga kralja Stjepana Dabiše. Između ostaloga, on kćeri Stani daruje “naše selo gospodsko u Humskoj zemlji po imenu Velijake”. Prvi put se župa Veljaci pod tim imenom spominju 1599. Bila je to velika župa, a iz nje su fratri pastoralno opsluživali katolike na području Ljubuškog i Vrgorca u susjednoj Hrvatskoj.
Danas župa broji više od 2.500 župljana, a čine je, pored Veljaka, susjedna mjesta Orahovlje, Grab i Vašarovići.

Marija je po svom odabranju određena za ostvarenje Božjeg plana o spasenju cjelovitog čovjeka, njegove duše i tijela. Bolest nas prati cijelog života. Sakramentalni život, molitva i pobožnost najbolji su lijekovi naših slabosti, a zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, naša višnja nada i spasenje.

Pročitano 867 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering