kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 03 Prosinac 2016 08:52

Prigodne marke Hrvatske pošte Mostar „Božić 2016. i Nova godina“

Prigodne marke Hrvatske pošte Mostar „Božić 2016. i Nova godina“

Hrvatska pošta Mostar u povodu Božića i Nove godine izdala je dvije prigodne poštanske marke u arku od 10 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC). Autor likovnog rješenja je Dinko Raič

, a marke nominalne vrijednosti 0,90 KM tiskane su u tiskari Zrinski u Čakovcu. Prvi dan izdanja je 1. prosinac 2016. godine. Kršćanski svijet od davnina 25. prosinca slavi Božić, rođenje Isusa Krista koji na svijet dolazi kao malo dijete u krilu Djevice Marije i svetoga Josipa.

 

Božić je dan ljubavi, jednostavnosti i skromnosti. Sam Bog rodio se kao malo dijete ne da uplaši, već da privuče ljude k sebi. Kršćani vjeruju kako je besmrtni Bog postao smrtnim čovjekom kako bi doveo sve ljude u Kraljevstvo nebesko. Njegovo rođenje u siromaštvu i neizvjesnosti poticaj je kršćanima da nastave Isusovo djelovanje među ljudima. Svaki novi Božić je podsjećanje na obnavljanje ljudskih vrijednosti u radosnom ozračju.

 

U početku su kršćani dan Isusova rođenja smatrali početkom nove godine, a tek je 1691. godine Crkva prihvatila 1. siječnja kao početak nove godine. Danas se ispraćaj stare godine i početak nove širom svijeta slavi na sličan način. Veseljem i čestitanjem uz najljepše želje da nova godina bude bolja nego stara.

Pročitano 539 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering