kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 14 Travanj 2014 12:11

Američki Hrvati i ove godine stipendiraju nadarene studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

LJ::portal LJ::portal

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, sa sjedištem u Kaliforniji, i ove će godine stipendirati studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Stipendisti mogu postati uspješni maturanti gimnazija i srednjih škola, koji ovog ljeta namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednomu od hrvatskih sveučilišta a stipendija se automatski produžava do kraja studija ako izabranik zadovolji kvalitetom studija.

Zainteresirani moraju, najkasnije do 15. svibnja 2014. podnijeti prijavu upravi zaklade, koju mogu pronaći na web stranici zaklade www.croatianscholarship.org te priloži popratnu dokumentaciju.

Prijavu s navedenim dokumentima treba dostaviti na adresu Hrvatske školske zaklade: Croatian Scholarship Fund, P.O. Box 290; 31 Mesa Vista Court, San Ramon, CA 94583; United States of America.

Budući da svake godine zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru će imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena prije 25 godina a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od dvjesto pedeset studenata na različitim fakultetima te danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo zaklade je «Stvaranje lidera kroz obrazovanje» a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja od kojih većina i ne govori hrvatski jezik ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova.

Pročitano 2013 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering