kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 30 Srpanj 2015 07:38

U G. Radišićima pronađen nasad 31. stabljike indijske konoplje, osumnjičeni pobjegao

Piše: UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH Piše: UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH

Policijski službenici OKP PU Ljubuški već duži period rade na prikupljanju operativnih podataka o osobama za koje postoji osnova sumnje da se bave uzgojem i preprodajom opojnih droga . Sukladno prikupljenim operativnim podacima sačinjena je sigurnosna prosudba i zavedena je opertivno-taktička akcija kodnog naziva ”List“.

Provjerom operativnih podataka, na terenu je pronađen nasad Indijske konoplje, u mjestu Gornji Radišići, lokalitet Ilumovača općina Ljubuški. Nakon pronalaska nasada isti je stavljen pod nadzor policijskih službenika.

 

 

Dana 27. srpnja 2015. godine oko 13.00 sati nasadu indijske konoplje prilazi osoba inicijala J.L. rođen 1964. godine, u namjeri da zalije nasad vodom. Nakon što su policijski službenici koji su bili u zasjedi, prepoznali osobu izlaze iz zasjede i izdaju zapovjed ” Stoj policija “, isti se oglušuje i bježi u šumu.

 

 

Policijski službenici su nakon kraće potrage za osumnjičenim pristupili vršenju očevida u nasadu Indijske konoplje. Očevidom je utvrđeno da je na naprijed navedenom lokalitetu ukupno posađena tridesetjedna (31) stabljika u crne PVC vreće. Stabljike su dobro razgranate i veličine do tri metra. Sve stabljike su posječene i prevezene u PU Ljubuški. Dana 28.srpnja 2015. godine sukladno nalogu nadležnog suda izvršen je pretres obiteljske kuće osumnjičenog J.L. s ciljem pronalaska predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa vršenjem kaznenih djela ili potiču iz kaznenih djela. Za osumnjičenim su poduzete intezivne mjere traganja a nakon pronalaska će biti zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 238. KZ F BiH.

 

 

O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivan dežurni Županijski tužitelj u Š.Brijegu.

Pročitano 8166 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16