kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Razvijati općinu na dobrobit svih građana Ljubuškog misao je vodilja vodstva ove općine. O radu Općinskog vijeća, suradnji s načelnikom i građanima, prošlim i budućim projektima..., razgovarali smo s Tihomirom Kvesićem, predsjednikom Općinskog vijeća Ljubuški.

„Kada biste prosječnog Hrvata upitali, on ne bi znao niti nabrojati sva imena šestorice naših ljudi kojima se sudi u Haagu,“ izjavio je jučer u Bujici bivši ministar pravosuđa i potpredsjednik Vlade Bosiljko Mišetić. „Ja na žalost, ponekad pomislim kako Hrvatska nema strategiju niti prema samoj sebi,

U utorak su u emisiji ”Pod povećalom” na Našoj TV gostovali ministar financija i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević i zastupnica u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke Marija Ćeškić.

Zapadnohercegovačka županija nastavlja s praksom isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju početkom godine. Naime, jučer je Ministarstvo financija ZHŽ-a uplatilo 897.852,92 KM za poticaje za biljnu i animalnu proizvodnju proizvođačima s prostora ove županije, piše Večernji list BiH.

Aktualni ministar financija u Vladi ŽZH Toni Kraljević je novi predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Ljubuški. Na sinoćnjoj 22. sjednici Općinskog odbora te stranke Kraljević je jednoglasno izabran za novog predsjednika.

Prema naputku za raspodjelu javnih prihoda od neizravnih poreza za županije i općine, koji je donijelo Federalno ministarstvo financija, koeficijent bi za ZHŽ za 2017. godinu trebao iznositi 3,704%. Lani je koeficijent iznosio 3,622 i formiran je na osnovi preliminarnih rezultata popisa stanovništva.

Skupština Županije Zapadnohercegovačke usvojila je proračun za iduću godinu u iznosu od oko 76 milijuna KM. Usvojen je po hitnom postupku, a predsjednik Vlade i ministar financija ove županije istaknuli su da ima socijalnu narav.

Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 21:25

FOTO&AUDIO: Usvojen Proračun za 2017. godinu

Na trećoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški u ovom sazivu usvojen je najvažniji dokument iz njegova djelokruga, Proračun općine Ljubuški za 2017.godinu u iznosu od 9.149.000 KM što je za oko 600 tisuća više nego godinu ranije.

Na temelju članka 46. Poslovnika Općinskog vijeća Ljubuški ("Sl. glasnik općine Ljubuški", broj 4/08), sazivam III. SJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA LJUBUŠKI za (ponedjeljak) 19. prosinca 2016. godine s početkom u 11,00 sati  i predlažem slijedeći:

Mario Šiljeg je novoimenovani državni tajnik u resoru ministra Slavena Dobrovića i dolazi s pozicije njegova dosadašnjeg zamjenika. Docent je na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a bio je i istraživač na Energetskom institutu Hrvoje Požar. Vodio je Agenciju za zaštitu okoliša,

vtc nov 16 12 16

ding inzenjering