kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 14 Siječanj 2014 18:48

Borka Herceg Lukenda više nije ministrica Vlade ŽZH

FOTO Ivan RAMIĆ | abcportal FOTO Ivan RAMIĆ | abcportal

Kako je već u javnosti poznato zbog problema u HBŽ narušeni su odnosi između dva HDZ-a što je dovelo izgleda do problema i poteškoća i u ostalim županijama gdje postoji i egzistira ova kolacija.

Tako je danas predsjednik ŽO HDZ 1990 ŽZH Vjekoslav Bakula uz prisustvo županijskog rukovodstva stranke obznanio da HDZ 1990 izlazi iz Vlade ŽZH što znači prekid koalicije sa HDZ-om BiH u ovoj županiji.

-Na sinoćnjoj sjednici ŽO HDZ 1990 odlučili smo izići iz Vlade ŽZH jer ne vidimo nikakvog političkog razloga da budemo dio iste. Sve je počelo izigravanjem našeg koalicijskog sporazuma u HBŽ gdje je HDZ prvi razvrgnuo koaliciju sa HDZ 1990. Slijedom tih događanja dogodile su promjene u našim odnosima i ŽO HDZ 1990 na sjednici ŽO donosi odluku da izlazimo iz Vlade ŽZH gdje smo imali dva ministarska mjesta. Iako smo imali korektne odnose sa HDZ BiH više nismo dio vlasti u ŽZH- rekao je predsjdnik ŽO HDZ 1990 Vjekoslav Bakula.

Bakula je također novinarima rekao da će 'devedesetka' najvjerojatnije izići samostalno na izbore u ŽZH i da je uvjeren u više nego odlične rezultate HDZ-a 1990 u ovoj županiji.

U Vladi ŽZH sjedila je i Borka Herceg Lukenda kao ministrica Ministarstva pravosuđa i uprave koja se također pojavila na konferenciji za novinare za razliku od ministra Topića koji nije bio nazočan.

-Sasvim normalno je da dam ostavku u Vladi ŽZH jer ne vidim razloga ostati ako je stranka odlučila izići iz koalicije sa HDZ-om. Nema tu ništa osobno ja sam dio stanke i tako se ponašam- rekla je sad već bivša ministrica Herceg Lukenda.

Na pitanje novinara ABCportala o tijeku sinoćnje sjednice ŽO, predsjednik Bakula je rekao da je ona doista bila maratonska i iscrpljujuća ali tajnim glasovanjem tim 'festivalom demokracije' odlučeno je ovo o čemu smo vas danas izvijestili.

Pročitano 3302 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering