kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 14 Rujan 2014 22:48

FOTO: Predizborni skup HDZ BiH u Veljacima

Autor: mhdz-ljubuski.com Autor: mhdz-ljubuski.com

Prvi predizborni skup HDZ-a BiH Ljubuški održan je 14. rujna u Veljacima gdje se okupio veliki broj članova, simpatizera i prijatelja stranke. Program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša, minutom šutnje za sve poginule branitelje i članove stranke,

a potom su nazočne, u ime domaćina, pozdravili predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a BiH Veljaci, Gordan Bradvica te kandidat na listi HDZ BiH za Skupštinu Županije zapadnohercegovačke, Sando Matić.


Oni su u svojim obraćanjima ustvrdili kako su Veljaci uvijek bili i ostali uz HDZ BiH što će potvrditi i ovi izbori. Između ostalog, Matić je naglasio „Kao poljoprivredniku, predstavniku poljoprivrednih proizvođača, obveza mi je biti produžena ruka naše udruge poljodjelaca, produžena ruka poljoprivrednih proizvođača. Moramo poljoprivredi i selu vratiti vjeru da se rad isplati...“


Nakon dobrodošlice domaćina, nazočnima se obratio kandidat HNS-a za Zastupnički dom Parlamenta Federacije, aktualni ministar financija u Vladi ŽZH, Radoslav Luburić. On se posebno osvrnuo na problem fiskalizacije i fiskalne stabilnosti: „Moramo prije svega izmijeniti Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH kako bi raspodjela bila jednaka po stanovniku u Federaciji, a ne kao sada da jedan stanovnik u Sarajevu vrijedi kao dva u Ljubuškom, da jedan učenik u Sarajevu vrijedi kao dva u Posušju, da jedan površinski kilometar u Sarajevu vrijedi kao dva u Širokom Brijegu. Također, moramo izmijeniti Zakon o vanjskom zaduženju Federacije BiH na način da razina vlasti koja se zadužila kod svjetske banke ili MMF-a i vraća svoje zaduženje, a ne kao do sada da se 90% vanjskog zaduženja odnosi na Federaciju, a ta zaduženja vraćaju Županije i općine“, rekao je Luburić.


Nazočnima se na kraju obratio aktualni predsjednik OO HDZ BiH Ljubuški, kandidat na listi za Skupštinu ŽZH, Ante Mišetić. „U zadnje četiri godine svi ciljevi platforme su vodili razvlašćivanju županija. Treba reći da smo dobili odlukama Ustavnog suda presude protiv te iste platformaške Vlade, ali živimo u takvoj državi gdje ni federalna Vlada, a ni ministri, ne poštuju odluke najvišeg sudskog organa. HDZ BiH uradio je prijedlog novog Ustava BiH, ali nema ustavnih promjena bez izbora predsjednika, dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine“, zaključio je aktualni predsjednik Skupštine ŽZH.


Potom je uslijedilo predstavljanje ostalih kandidata na listi za županijsku Skupštinu: dr. med. Suzana Kraljević, mag. oecc. Lidija Ereš, dr. med. Ivan Landeka,  dipl. oecc. Milan Ševo, predstavnik poljoprivrednika Sando Matić, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i dipl. iur. Ante Mišetić te kandidata za Parlament Federacije BiH Daria Knezovića i nositelja liste HNS-a za Zastupnički dom, dipl. oecc. Radoslava Luburića.


Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Bože čuvaj Hrvatsku, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć. Sljedeće predizborno okupljanje najavljeno je za 21. rujna u Lisicama.

 

Hrvatski odgovor – HDZ BiH.

 


Pročitano 6975 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering