kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 16 Rujan 2014 20:30

Položaj Hrvata u BiH bit će jedan od stupova kampanje Kolinde Grabar-Kitarović

Autor: Zoran Krešić | Večernji list Autor: Zoran Krešić | Večernji list

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, susrela se danas s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Draganom Čovićem i tom je prigodom podržala njegovu kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Za vrijeme susreta u središnjici HDZ-a BiH potpisala je i Čovićev plakat za izbore. Istaknula je da se u svome radu zauzima za popravljanje položaja Hrvata u BiH, što je jedna od okosnica i njezine predsjedničke kampanje za izbore koji će se u Hrvatskoj održati krajem godine.


S razlogom

– Ja sam s razlogom danas u Mostaru. Danas smo bili i u posjetu obitelji Čilić, ali smo htjeli iskoristiti prigodu kako bi vidjeli što je novo i porazgovarati s dr. Draganom Čovićem o statusu Hrvata u BiH jer moram reći, sto se tiče mene i moje predsjedničke kampanje, položaj hrvatskog naroda u BiH i budućnost Bosne i Hercegovine bit će jedna od okosnica – rekla je kandidatkinja za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Čović je, pak, rekao da su razmijenili stajališta o zbivanjima u regiji. – Informirali smo se o stanju u regiji s obzirom na to da je Grabar-Kitarović na izvorištu informacija kada je u pitanju NATO savez i ono što nas vezuje ovdje, područje jugoistoka Europe i BiH. Informirao sam se o onome što Grabar-Kitarović planira raditi s obzirom na to da je prezentirala svoju poziciju kada su u pitanju predsjednički izbori u Hrvatskoj.


Posjetila Mostar i Široki Brijeg

Ja sam je upoznao s našom izbornom kampanjom i sa svime što mi radimo te smo dogovorili neke buduće korake, dodao je Čović. Kolinda Grabar-Kitarović tijekom dana posjetila je te razgovarala s franjevcima u franjevačkom samostanu u Mostaru i Širokom Brijegu koji su je upoznali s bogatom povijesti i značenjem ovih institucija.

Pročitano 1712 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering