kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 00:49

FOTO: Studenci – uvijek uz HDZ BiH

Autor: Sponzorirani članak Autor: Sponzorirani članak

OO HDZ-a BiH Ljubuški završio je službeni dio predizborne kampanje po temeljnim ograncima velikim predizbornim skupom u Studencima na kojem je još jednom potvrđena snaga ove stranke. Program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša,

minutom šutnje za sve poginule branitelje i članove HDZ-a BiH, a potom je nazočne, u ime domaćina,  pozdravio  predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Studenci, ujedno i nositelj liste HNS-a ispred Županije Zapadnohercegovačke za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, Radoslav Luburić.


Luburić je u svom izlaganju međuostalim istaknuo: „Ono na čemu ćemo inzistirati u narednom periodu jest ponajprije fiskalna stabilnost Bosne i Hercegovine, kao osnovni preduvjet za gospodarski i svaki drugi razvoj i rast u našim općinama i županijama. Prvi korak jest pravednija i poštenija raspodjela prihoda od neizravnih poreza, PDV-a, carina i akciza. Moramo prije svega izmijeniti Zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH kako bi raspodjela bila jednaka po stanovniku u Federaciji.
 Također moramo izmijeniti Zakon o vanjskom zaduženju Federacije u smjeru da razina vlasti koja se zadužila kod svjetske banke ili MMF-a i vraća svoje zaduženje, a ne kao do sada da se Federacija zadužuje i da se gradi u Sarajevu, a nama da se ispostavljaju računi jer se županiji i općinama uskraćuju prihodi“.
„ Kad vas vidim u ovolikom broju sjetim se našeg slogana od prije četiri godine Snaga kojoj vjerujem.Snaga očitovana u našem zajedništvu i međusobnom povjerenju. Hvala vam na tome! Studenci su uvijek bili uporište HDZ-a. Znali su to pokazati na svim dosadašnjim izborima, pokazat će to i na ovima!“ poručio je Luburić.

 

Za govornicu je potom izišao jedan od kandidata na listi za županijsku Skupštinu, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH, doktor Ivan Landeka. Kao i u prijašnjim obraćanjima, Landeka je govorio o zdravstvenom sustavu, ulozi mladih u politici, zaključivši pritom  „ Predstavljat ćemo naše planove za budućnost, a ne blatiti i lagati bez argumenata, govorit ćemo Vam gdje smo pogriješili i kako to popraviti gledajući Vas u oči, a ne skrivajući se iz anonimnih članaka i komentara po portalima.
Znali ste svih ovih godina prepoznati prave i nista nasjeli na provokacije i laži, siguran sam da ćete to znati i sada. Svoju snagu i svoj izbor pokažimo najprije na završnom predizbornom skupu u utorak u 18h u Ljubuškom, a pravi istinski hrvatski odgovor, glas za stranku koja je stvarala i branila hrvatsku državu dajmo u nedjelju 12.  listopada!“

 

Nazočnima se na kraju obratio aktualni predsjednik OO HDZ BiH Ljubuški, kandidat na listi za Skupštinu ŽZH, Ante Mišetić. „Kako riješiti trenutno najveći problem, a to su nova radna mjesta? Kako zaustaviti iseljavanje i osigurati opstanak na ovim prostorima hrvatskog čovjeka? Uređenje države jest preduvjet iskorištenja vrijednih potencijala ovog kraja. Tu prije svega mislimo na našu poljoprivredu, imamo najkvalitetniju zemlju i vodu, obilje sunca, imamo ljude koji hoće raditi, imamo najkvalitetnije proizvode...“
„Naša obveza je izići na izbore, odlučiti o svojim predstavnicima na svim razinama vlasti, a ne da nas, kao četiri prethodne godine, predstavljaju oni koje su drugi birali, oni nisu imali obveze štititi hrvatske nacionalne interese jer ih na vlast nije doveo hrvatski glas. Kao stranka demokršćanskih načela slijedimo ideju našeg utemeljitelja, doktora Franje Tuđmana, odlučimo sami o svojoj sudbini“, zaključio je Mišetić.

 

Nakon njegovog obraćanja, službeni voditelj programa iznova je poimenice predstavio Ljubušake na listama HDZ-a BiH za opće izbore 2014. što je popraćeno gromoglasnim pljeskom brojnog auditorija. Pozdravljeni su redom svi kandidati s liste za županijsku Skupštinu: dipl. iur. Ante Mišetić, dr. med. Suzana Kraljević, mag. oecc. Lidija Ereš, dr. med. Ivan Landeka,  dipl. oecc. Milan Ševo i predstavnik poljoprivrednika Sando Matić te nositelj liste HNS-a za Zastupnički dom, dipl. oecc. Radoslav Luburić.


Završni predizborni skup OO HDZ BiH Ljubuški održat će se u utorak, 7. listopada 2014.godine s početkom u 18:00 sati na Centru malih športova u Ljubuškom.

 


Pročitano 5605 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering