kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 28 Listopad 2014 21:13

FOTO: Održana TAG besplatna radionica za žene u Ljubuškom

Autor: LJ::portal | Najmoćnije žene Bosne i Hercegovine Autor: LJ::portal | Najmoćnije žene Bosne i Hercegovine

Centar za promociju civilnog društva (CPCD)  je u Ljubuškom održao drugo mentoRING druženje. MentoRING program je jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH. Promovirajući žensku solidarnost, kroz poslovno okruženje, neformalna druženja i mentorsku šetnju, uspješne žene dobrovoljno pomažu mladim ženama i djevojkama

da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu.


Projekat TAG je usmjeren na podršku ženama u politici, te na tu temu održana TAG radionica. U sklopu ovih besplatnih radionica i dvosatnog druženja učesnice su saznale više o ulozi  žena u politici, rodnoj ravnopravnosti i drugim vidovima angažmana žena u zajednici.
Žene u Ljubuškom su pokazale veliki interes za značajnije uključivanje u politiku kao i za stjecanje novih znanja koja uključuju specijalizirane radionice na temu pisanje projekata i pokretanja biznisa.


Hvala svim ženama koje su podržale ovu našu TAG radionicu. Zaista mi je bilo lijepo s vama. Jako sam sretna zbog mnogo pozitivnih povratnih informacija s radionice te što smo kroz ovaj projekt probudili interes za aktivaciju i participaciju žena. Do kraja godine planiramo još dvije radionice od kojih je jedna prema većinskom interesu sudionica "Pisanje i izrada projekata".  Hvala vam još jednom na velikoj podršci i pozivam sve ostale koji nisu bili u mogućnosti da nam se pridruže,  da me slobodno mogu kontaktirati oko Mentoring programa.  - naglasila je Lidija Ereš, korisnica mentoRING programa i TAG aktivistica.

 

Pročitano 1720 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering