kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 09 Studeni 2014 14:37

Sutra potvrđeni rezultati, počinje konstituiranje institucija vlasti

Autor: Dnevnik.ba Autor: Dnevnik.ba

Središnje izborno povjerenstvo BiH sutra će objaviti potvrđene rezultate općih izbora održanih 12. listopada, dan prije isteka zakonskog roka od 30 dana do kada je to dužna učiniti. Nakon potvrđivanja rezultata općih izbora u BiH oni će biti dostavljeni u Službeni glasnik BiH na objavljivanje, čime počinju teći ustavni rokovi za konstituiranje nove vlasti, javila je Anadolija.

Apelacijski odjel Suda BiH odbio je svih 35 podnesenih žalbi političkih subjekata na prvostupanjske odluke Središnjeg izbornog povjerenstva. SIP BiH je 27. listopada utvrdio rezultate općih izbora, a zakonska obveza do kada se oni moraju i potvrditi je 11. studeni, odnosno najkasnije 30 dana od dana njihovog održavanja.

Rok da se započne konstituiranje nove vlasti na razini BiH, odnosno održi konstituirajuća sjednica novog saziva Zastupničkog doma Parlamenta BiH je 30 dana od potvrđivanja rezultata općih izbora. Konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH treba biti održana u roku od 20 dana od dana potvrđivanja rezultata izbora, Narodne skupštine Republika Srpska 15 dana, a županijskih skupština u FBiH u roku od 10 dana.

 

Pročitano 1425 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering