kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 09 Prosinac 2014 15:07

Održana XXII. sjednica Općinskog vijeća Ljubuški

Autor: Dnevni list | Zorica Volarević Autor: Dnevni list | Zorica Volarević

Dvadeset i druga sjednica Općinskog vijeća Ljubuški održana jučer u Gradskoj vijećnici završena je usvajanjem svih točaka dnevnoga reda, a među najzanimljivijima je bila ona koja se odnosila na zaključak o stavljanju nacrta odluke o proračunu općine za 2015. godinu na javnu raspravu.

Nacrt proračuna

 

Prema objašnjenju Stipe Bubala, šefa Odjela financija pri Službi gospodarstva općine Ljubuški, koji je detaljno prezentirao planirani proračun, isti je planiran u iznosu od 9,690.000 KM, s tim da je na prihodovnoj strani planirano imati višak od 300.000 KM, koji će se koristiti za financiranje viška rashoda prenesenog iz prethodnog razdoblja. Nakon opsežnog izlaganja o planiranom proračunu, vijećnicima se obratio načelnik Nevenko Barbarić kazavši kako stanje financija u ovoj općini nije dobro, kao ni u općinama u okruženju.
“Ipak vjerujem da nam idu bolja vremena. Prije svega, kreditna zaduženja su nam pri kraju, jedan kredit iduće godine, drugi za dvije godine, a treći koji smo podigli za financiranje različitih općinskih projekata smo isplatili oko pola”, kazao je Barbarić.


Kažimo i to kako će javna rasprava o nacrtu proračuna biti održana u petak, 12. prosinca s početkom u 8.30 sati u Gradskoj vijećnici, a istoj mogu nazočiti svi stanovnici općine, napose oni na koje se predloženi nacrt proračuna izravno odnosi. Na dnevnom redu se našao i nacrt odluke o reguliranju parkiranja na urbanom području općine Ljubuški, točnije nacrt odluke o naplati parkiranja, a prema riječima načelnika Barbarića, prikupljenim iskustvima iz pet općina u BiH i Hrvatskoj, pokušalo se razraditi do kraja zatvaranje tog postupka.

 

Uvest će se naplata parkiranja

 

“Bivši saziv Općinskog vijeća je raspravljao o uređenju ove oblasti, ali iz raznoraznih razloga to je tek danas na dnevnom redu. Cilj je da se u oblasti parkiranja u samom središtu grada uvede red, a odluka je usklađena s onom iz Neuma, gdje je privatnoj tvrtki dana koncesija. Temeljem naloga naplate do zadnje marke i od korisnika tih usluga bilo koje zemlje Europske unije, to je primjer da se može kad se hoće”, objasnio je Barbarić. Prema nacrtu ove odluke, cijena po jednom satu parkiranja iznosila bi jednu marku, s tim da su vijećnici upozorili kako treba dobro razraditi ovu tematiku, jer primjeri iz prakse nekih okolnih općina pokazuju da samo donošenje odluke i zapošljavanje osoba koje vrše naplatu ne znači nužno i uvođenje reda. Od ostalih točaka kažimo kako je usvojen prijedlog rješenja o imenovanju povjerenstva za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški, kao i prijedlog rješenja o imenovanju povjerenstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata u općini Ljubuški.

Pročitano 2039 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering