kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 17 Prosinac 2014 20:48

Danas izabrani izaslanici za Dom naroda FBiH iz ZHŽ-a

Autor: Lj::portal Autor: Lj::portal

U Širokome Brijegu danas je pod predsjedanjem Ante Mišetića održana 2. sjednica novog saziva Skupštine ZH županije. Izabrani su izaslanici u Dom naroda FBiH, a parlamentarna većina od 14 zastupnika HDZ-a BiH dostavila je potpise podrške za mandatara kome se povjerava sastaviti Vladu.

Nakon što se Žarko Karačić iz Narodne stranke Radom za boljitak odrekao svog mandata u Skupštini, prisegnuo je Slobodan Tomić, tako da je Skupština danas pristupila glasanju za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Pet kandidacijskih lista iz Kluba hrvatskog naroda - izabrani su Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić. Jedna lista zastupnika srpskog naroda - izabran je Slobodan Tomić. Iz ove županije u Domu naroda neće biti predstavnika bošnjačkog naroda.

Kako je kazao Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ZHŽ-a, parlamentarna većina zastupnika HDZ-a BiH dostavila mu je spisak sa 14 potpisa, koji je više nego dovoljan, gdje predlažu za mandatara Zdenka Ćosića, dosadašnjeg predsjednika Vlade.

Skupštinsku većinu u Zapadnohercegovačke županiji čini HDZ BiH sa 14 zastupnika. Natpolovičnom većinom ova će stranka sama imenovati novu Vladu.

Pročitano 1867 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering