kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 28 Prosinac 2014 19:01

Josipovićeva kampanja bila je u rukama dva Klobučanina - Dubravka Grgića i Bože Skoke

Autor: V.S. / Republikainfo.com | tportal.hr Autor: V.S. / Republikainfo.com | tportal.hr

Poduzeća Dubravka Grgića najveći su Josipovićevi donatori (150.000 kuna), dok je agencija Bože Skoke zaslužna za zakup medija, što je Josipović platio čak 2,1 milijuna kuna.

Aktualni predsjednik susjedne Hrvatske i predsjednički kandidat za drugi mandat Ivo Josipović, objavio je izvješće o donacijama za financiranje izborne kampanje. Prema istom, do 19. prosinca donirano mu je 2.073.205 kuna. S uplatom od ukupno 150.000 kuna iz tri tvrtke, trenutno kao najveći Josipovićev donator je 'kralj osiguranja', Ljubušak Dubravko Grgić.

 

Grgić, koji je bio izdašan donator i HDZ-a i SDP-a je, prema izvješću, preko tri osiguravajuća društva, tvrtki Agram, Euroherc i Jadransko osiguranje, uplatio 150 tisuća kuna.


U Josipovićevoj kampanji uvelike je angažiran još jedan Ljubušak - Božo Skoko.

 

Naime, Skoko je suvlasnik 'Millenium promocije' koja je od Josipovića dobila je 2,157 tisuća kuna za zakup medija za Josipovićevo predizborno oglašavanje. Na čelu Millenium promocije je Mario Petrović i ova agencija je najviše profitirala od Josipovićeve kampanje.


Drugi po visini uplata za predizborno oglašavanje je marketinški dvojac 'Bruketa i Žinić' s isplaćenih 295 tisuća kuna, a koja je zaslužna za logotip i poruke kampanje, dok je tvrtka Marka Rakara 'Mrak usluge', dobila 195 tisuća kuna. U Josipovićevoj kampanji je još jedan mogul političkog marketinga, Krešimir Macan. Njegovoj tvrtki 'Manjgura' isplaćeno je 100 tisuća kuna, dok je za promidžbeni materijal tvrtki 'Neva' iz Atlantic grupe Emila Tedeschija, Josipović platio 223 tisuće kuna.

 

Josipović je u predsjedničkoj kampanji potrošio skoro 5,4 milijuna kuna.

 

P.S.

Iz agencije MPR+ Millenium promocija objasnli su da su angažirani je u tehničkom dijelu planiranja oglašavanja i zakupa medija te je sukladno tome spomenuti iznos transferiran u medije, uz uobičajenu agencijsku proviziju, koja ni u kojem slučaju ne jamči najveću zaradu, kako se sugerira u tekstu.

 

Sukladno navedenom, apsurdno je pisati o navodnim visokim zaradama agencije, a još nepotrebnije naglašavati u tekstu da je iznos namijenjen medijima uplaćen dvojici od šest suvlasnika agencije (u ovome slučaju Mariu Petroviću i dr.sc. Boži Skoki).

 

Takve tvrdnje su apsurdne, čitatelje neistinito informiraju i nanose štetu agenciji, stoga, radi potpunog i pravodobnog informiranja javnosti, a temeljem čl. 40. i 56. Zakona o medijima, molimo vas objavu ovog ispravka na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

 

Ovom prilikom također naglašavamo da MPR+ Millenium promocija, kao agencija za integrirano komuniciranje ne sudjeluje u vođenju kampanje, niti u bilo kakvim savjetodavnim aktivnostima vezanim uz odnose s javnošću u kampanji predsjedničkog kandidata dr. Ive Josipovića', navodi se u reakciji koju smo primili od Millenium promocije.

Pročitano 8484 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering