kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 21 Siječanj 2015 10:54

Za 2000 korisnika proračuna, Skupština ZHŽ-a blokirala plaće

Autor: Marija Medić Bošnjak, VL |  grudski.info Autor: Marija Medić Bošnjak, VL | grudski.info

Problem je nastao zbog neusvajanja rebalansa proračuna za 2014. godinu piše današnji Večernji list. Predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić kazao je kako je sjednica sazvana za prošli petak odgođena zbog njegove bolesti te da će ista biti održana u petak prenosi grudski.info.

Proračunski korisnici ZHŽ-a, njih više od 2000, plaću za prosinac neće dobiti u zakonom propisanom roku. Topli obrok im također nije isplaćen, a upitno je kada će biti.

Premijer ZH županije Zdenko Ćosić kaže kako je situacija u kojoj se nalazi ova županija apsurdna najprije zbog činjenice što je novac za ove svrhe osiguran. Problem je nastao zbog neusvajanja rebalansa proračuna za 2014. godinu.

Dnevni red sjednice

"Rebalans proračuna ZHŽ-a za 2014. godinu je Vlada ZHŽ-a usvojila i Skupštini dostavila još 10. prosinca 2014. godine. Iz meni nepoznatih razloga taj rebalans nije stavljen na dnevni red sjednice Skupštine ZHŽ-a", ističe Ćosić. Naglašava kako su se od 10. prosinca održale dvije sjednice Skupštine Zapadnohercegovačke županije, a jedna je odgođena. Upravo na toj sjednici koja je odgođena trebalo se raspravljati o rebalansu proračuna. Sjednica je trebala biti održana u petak, 16. siječnja 2015. godine, ali je u posljednji trenutak odgođena.Time je ujedno propuštena i posljednja prilika da proračunski korisnici ove županije plaće i topli obrok za prosinac dobiju u zakonom predviđenom roku.

"U ovom trenutku, s obzirom da nemam informaciju o datumu zasjedanja Skupštine, već možemo reći da je upitna i isplata plaća za prosinac 2014.", naglasio je Ćosić. Dodaje kako je ovo za njega jedna neviđena situacija.

Nema objašnjenja

"Iako sam se svega nagledao u politici, svakakvih i politikantskih i suludih poteza, za ovakvo nešto nemam nikakvog racionalnog objašnjenja. Neshvatljivo je da rukovodstvo Skupštine, odnosno zastupnici koji su bili upozoreni na posljedice do kojih će doći ako se na vrijeme ne usvoji rebalans proračuna, toliko vremena iz nekih samo njima poznatih razloga ne stavljaju taj zakon na dnevni red", poručio je Ćosić.

Naglašava kako on nema objašnjena za ovu situaciju. "Ovo je jedna od situacija koje u narodu izazivaju gađenje prema javnim službama i politici s potpunim opravdanjem", kazao je Ćosić. On je ovom prilikom pozvao odgovorne za nedonošenje rebalansa proračuna na odgovornost."Netko bi ako ima imalo savjesti trebao podnijeti ostavku", zaključio je Ćosić.

Predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić kazao je kako je sjednica sazvana za prošli petak odgođena zbog njegove bolesti te da će ista biti održana u petak.

Pročitano 1929 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering