kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 19 Veljača 2014 10:29

Vlada smanjuje broj zaposlenih, Skupština dvoje djelatnika više

Večernji list Večernji list

I dok Vlada Zapadnohercegovačke županije u najvećem broju ministarstva u ovoj godini smanjuje broj zaposlenih, Skupština ZHŽ-a će u proračunu za 2014. godinu izdvajati sredstva za dvije plaće više.

 

Smanjuju administraciju

 

Naime, prema proračunu za ovu godinu broj zaposlenih u Skupštini se s 20 penje na 22. Vlada Zapadnohercegovačke županije ima 32 djelatnika, a planirano je da isti broj zaposlenih ostane i u ovoj godini. Ministarstvo unutarnjih poslova u ovoj godini će smanjiti broj zaposlenih s 427 na 420. Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi prema podatcima iz dokumenta proračuna za 2014. godinu plaćat će 13 umjesto dosadašnjih 15 djelatnika. Manji broj zaposlenih ove godine je u Ministarstvu gospodarstva, gdje se iz ovogodišnjeg proračuna sredstva izdvajaju za čak četvero ljudi manje.

Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta će u ovoj godini plaćati jednog djelatnika više. Tako će ovo ministarstvo sada imati 23 zaposlene osobe. S manje zaposlenih u ovoj godini će funkcionirati i Županijski sud Široki Brijeg, Općinski sud Ljubuški, kao i Zavod za javno zdravstvo. Općinsku sud Široki Brijeg će pak dobiti jednog djelatnika više. Zanimljivo je spomenuti kako Uprava za ceste u proračunu Zapadnohercegovačke županije za 2014. godinu više ne postoji. Naime, u proračunu za prošlu godinu u ovoj upravi su bila planirana sredstva za plaće i doprinose jednog djelatnika, a u ovoj godini na toj stavci nije izdvojena niti jedna konvertibilan marka.


Ista sredstva

 

Proračun za ovu godinu predviđa i jednog manje zaposlenika u Županijskom zavodu za pravnu pomoć. Broj zaposlenih raste i u većini osnovnih i srednjih škola u ovoj županiji. Zanimljivo je spomenuti da unatoč smanjenju broja zaposlenih sredstva na stavkama za plaće ostaju iste.

Tako je primjerice u proračunu za ovi godinu na stavci plaće i naknade u Ministarstvu unutarnjih poslova planiran iznos od 9,149.600 konvertibilnih maraka, isto kao i prošle godine, unatoč činjenici da je planirano sedmero djelatnika manje. Glazbena škola u Ljubuškom će prema ovom dokumentu dobiti tri djelatnika više, međutim sredstva za naknade i plaće ostaju ista kao i kada je u ovoj školi bilo zaposleno dvoje djelatnika.

Pročitano 1580 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering