kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 18 Prosinac 2013 22:08

FOTO: Javna rasprava o nacrtu Integrirane strategije lokalnog razvoja općine Ljubuški

LJ::portal LJ::portal

Javna rasprava u svezi nacrta Integrirane strategije lokalnog razvoja općine Ljubuški za razdoblje 2014.-2024. godine održana je danas u prostorijama Gradske vijećnice Ljubuški.

U raspravi su uz predlagače nacrta Odluke o usvajanju " Integrirane strategije lokalnog razvoja općine Ljubuški za razdoblje 2014.-2024. godine", sudjelovali zainteresirani građani općine Ljubuški, predstavnici javnih poduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, udruga građana i nevladinih organizacija.

Mario Bajto, šef Odjela za strateško planiranje i lokalni razvoj u kratkim je crtama predstavio što se to u nacrtu nalazi, a cijeli dokument strategije nalazi se na službenim stranicama Općine Ljubuški. Bilo je dosta konstruktivnih prijedloga i u strategiji je ostavljena dovoljna širina prostora svim građanima, gospodarstvenicima, javnim ustanovama  i nevladinom sektoru da daju svoje komentare, primjedbe i sugestije što su oni svakako  i napravili.

Dosta kvalitetno su se uključili građani  jer se sama strategija sastoji iz tri neodvojiva sektora ekonomskog, društvenog i sektora zaštite okoliša. Nevladin sektor se uključio maksimalno te dostavio i svoje projektne prijedloge što je općinski razvojni tim uvrstio u sami dokument.

Sami proces strategije radio se u suradnji sa UNDP-om odnosno kroz projekt ILDP, a općinskom razvojnom timu stručnu pomoć davali su konzultanti angažirani od srane ILDP-a. 

"Još samo treba Općinsko vijeće usvojiti strategiju. Ali bez obzira na sve i strategija kad se usvoji to ide u jedan dokument gdje smo mi kao jedan razvojni tim i kao Odjel za strateško planiranje  i lokalni razvoj i dalje kroz cijelu godinu otvoreni svim građanima Ljubuškog bili oni iz nevladinog sektora ili  sektora javne uprave, gospodarstvenici ili drugi. Tko god uoči nekakav nedostatak u našoj strategiji ili tko smatra da bismo trebali nešto nadopuniti ili smo nešto važno izostavili sve ćemo prijedloge uzeti na razmatranje i prilikom ažuriranja i usvojiti." – zaključio je Mario Bajto predlagač nacrta Odluke o usvajanju " Integrirane strategije lokalnog razvoja općine Ljubuški za razdoblje 2014.-2024. godine".

Pročitano 1805 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering