kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 15 Listopad 2015 19:47

Brkić: HDZ u završnu fazu kampanje sa sloganom “Zajedno za jaku Hrvatsku”

Autor: HINA Autor: HINA

Čelnik HDZ-ovog Izbornog stožera Milijan Brkić rekao je kako HDZ kreće u treću fazu izborne kampanje pod sloganom “Zajedno za jaku Hrvatsku” te je izrazio uvjerenje da će HDZ s komotnom većinom pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima.
Djeca su naš zalog za budućnost Hrvatske.


“Zašto zajedno (za jaku Hrvatsku)? Ako je ikada potrebno zajedništvo, potrebno nam je sada kao 1990. godine. Također, bez obzira na političke preferencije, svi hrvatski građani žele jaku, stabilnu, socijalno osjetljivu, poštenu i sigurnu državu. Svi žele živjeti mirno, dostojanstveno i časno od svog poštenog rada kako bi prehranili obitelji i ne iseljavali se iz naše prekrasne zemlje”, rekao je Brkić nakon sjednice Predsjedništva. Istaknuo je kako će HDZ, temeljem svog strategijskog plana, provesti kampanju po izbornim jedinicama.

 

Upitan je li zadovoljan rezultatima RTL-ove ankete po kojima u četiri izborne jedinice ( dvije slavonske – 4. i 5., te dvije dalmatinske – 9. i 10. izborna jedinica) imaju 12 mandata prednosti pred SDP-om, odgovorio je kako su zadovoljni jer HDZ pobjeđuje već četiri godine, a neki nisu zadovoljni jer gube.

 

“Oni koji nisu zadovoljni neka hrane svoje taštine na anketama, a hrvatski građani će 8. studenog pokazati  tko će na kraju biti zadovoljan, a tko nezadovoljan.

 

Neki će liti suze radosnice, a neki će plakati od tuge”, rekao je.

 

Rekao je kako će Karamarko 8. studenoga plakati, ali sa suzama radosnicama u oku kao predsjednik Franjo Tuđman 1995. koji je plakao dok je, nakon uspješno provedene vojno-redarstvene akcije “Oluja”, dizao hrvatsku zastavu na tvrđavi u Kninu.

 

Upitan je li uvjeren da će HDZ već u izbornoj noći imati dovoljan broj mandata za sastavljanje vlade, odgovorio je kako on nije Nostradamus niti ima čarobnu kuglu. “Uvjeren sam da će HDZ pobijediti na parlamentarnim izborima, da ćemo imati komotnu većinu za preuzimanje odgovornosti za vođenje naše države u budućnosti te da će Hrvatska s novim vodstvom krenuti u  pozitivnom smjeru”, kazao je Brkić.

 

Nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje s kojim strankama ne bi željeli koalirati ukoliko na izborima ne budu osvojili dovoljan broj mandata, odgovorivši kako ne želi odgovarati na pitanja – što bi bilo, kad bi bilo. “Imamo svoju Domoljubnu koaliciju s kojom ćemo pobijediti i imati komotnu većinu. Neka djela i vrijeme pokažu tko priča istinu, a tko ne”, rekao je.

 

Brkić je naveo i da je na sjednici Predsjedništva HDZ-a bilo riječi i o Izvješću Državne revizije o financijskom poslovanju stranke za prošlu godinu. Rekao je da to Izvješće već dvije godine zaredom, 2013. i 2014. godinu, pokazuje kao HDZ pod novim vodstvom ima bezuvjetno mišljenje. “To je dokaz da stranka funkcionira po svim pozitivnim zakonskim propisima”, kazao je.

Pročitano 1166 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering