kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 22:36

Nevenko Barbarić treći na listi Domoljubne koalicije za Hrvatski sabor - lista za Hrvate izvan RH

Autor: Brotnjo.info | Lj::portal Autor: Brotnjo.info | Lj::portal

Na trećem mjestu se nalazi predsjednik ŽO HDZ BiH u ZHŽ i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, koji proteklih godina bilježi same izborne pobjede. Treba biti pošten i reći da je Barbariću kandidaturom na listi na neki način priznat i odličan izborni rezultat kojega iz godine u godinu ostvaruje. Očito da se radi o čovjeku iz naroda.

Kako smo već pisali dr. Božo Ljubić nosi listu za 11. izbornu jedinicu Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om. Iza njega na drugom mjestu se nalazi Ivan Šuker, bivši ministar financija u Vladi Ive Sanadera. Nekadašnja desna ruka bivšeg premijera i jedan od najjačih igrača HDZ-a tog vremena, proteklih godina se uspio posvađati s vodstvom lokalnog HDZ-a u svom gradu, Velikoj Gorici, na čijem je čelu Dražen Barišić, tako da nije bilo ni teoretske šanse da se „uvali“ na listu u 6. izbornoj jedinici.

 

I tako nakon punih deset godina, kao da je to sudbina htjela,  Božo Ljubić i Ivan Šuker se ponovno nalaze na istom brodu. Doduše brod, čija su posada bili 2006. godine, a kojim je upravljao dr. Ivo Sanader, imao je neki sasvim drugačiji kurs. Tada su zajednički, bolje rečeno bratski, podijelili HDZ BiH i osnovali HDZ 1990, a tim projektom uspjeli su posvađati i podjeliti Hrvate u BiH. Nakon punog desetljeća zajedno se bore za naklonost posvađanih birača, a ne treba zaboraviti kako u pojedinim mjestima i rođena braća nisu međusobno pričala, jer je jedan bio za Čovićev, a drugi za Ljubićev HDZ!

 

Budući da sad Šukeru treba slamka spasa, nju traži u dijaspori, jer njemu je politika primarno zanimanje. Ipak u igri je milijun kuna plaće, što nije zanemarivo, a uvijek se nađe poneki dobro plaćeni nadzorni odbor, pogotovo kad je stranka na vlasti.

 

Uz spomenuti dvojac na listi Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om za dijasporu na trećem mjestu se nalazi aktualni predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH u ZHŽ i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, koji proteklih godina bilježi same izborne pobjede. Treba biti pošten i reći da je Barbariću kandidaturom na listi za dijasporu na neki način priznat i odličan izborni rezultat kojega iz godine u godinu ostvaruje. Očito da se radi o čovjeku iz naroda.

 

Na četvrtom mjestu nalazi se Željko Raguž, nekadašnji ravnatelj Radija Herceg Bosne, a danas ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra u Mostaru. Peti na listi je Mijo Crnoja, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Zagrebačke županije.

 


Potom slijede Ante Jukić iz HSS-a BiH sa prebivalištem u Posušju, te HDZ-ovci Dragan Konta, predsjednik  Udruge nositelja ratnih odličja Herceg-bosanske županije), general Željko Glasnović, Ivan Sablić član HDZ-a u Frankfurtu, od 2002. godine i član Koordinacije HDZ-a Srednja Njemačku rodom iz Sinja, Miroslav Piplica Imoćanin i predsjednik HDZ Austrija sportski profesionalac i svjetski prvak u kick boxingu, Petar Kuntić predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Zvonimir Banović predsjednik Županijskog odbora HDZ Soli - tuzlanska županija, Darija Prskalo jedina ženska osoba na listi i na posljednjem mjestu je Ilija Janović predsjednik Hrvatske građanske inicijative iz Tivta u Boki Kotorskoj.

 

"Očekujem uvjerljivu pobjedu, ovo je koalicija koja se dokazala i dokazuje već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama, ne vidim razlog da ne pobjedimo", izjavio je Karamarko kojeg su u Sabor, uz koalicijske partnere, dopratili i brojni stranački simpatizeri mašući državnim i stranačkim zastavama. Karamarko kaže da su izborne liste i HDZ-a i partnera kvalitetne te da imaju i kvalitetan program. Imamo, dodaje,  i lošu Vladu pa ne vidi zašto Domoljubna koalicija ne bi pobjedila. Predsjednik HDZ-a očekuje da će njegova koalicija u Saboru imati natpolovičnu većinu (76 mandata), nastojat će, najavljuje, da to bude i više.

 

Na svu sreću za predstojeće izbore birači će moći preferencijalno glasovati, pa će oni koji se registriraju moći  zaokružiti jednu osobu njima po volji, ako se već odluče dati glas Domoljubnoj koaliciji predvođenom HDZ-om koju podržavaju stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH.

 

 1. Božo Ljubić
 2. Ivan Šuker
 3. Nevenko Barbarić
 4. Željko Raguž
 5. Mijo Crnoja
 6. Ante Jukić (HSS)
 7. Dragan Konta
 8. general Željko Glasnović
 9. Ivan Sablić
 10. Miroslav Piplica
 11. Petar Kuntić
 12. Zvonimir Banović
 13. Darija Prskalo
 14. Ilija Janović

 

Pročitano 4871 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering