kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 21 Studeni 2015 09:54

FOTO: Proslavljen Dan Županije Zapadnohercegovačke

Autor: Radio Ljubuški Autor: Radio Ljubuški FOTO: SirokiBrijeg.info

Jučer je u Širokom Brijegu, na prigodan način, obilježena 19. obljetnica osnivanja Županije Zapadnohercegovačke. Nakon polaganja vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu, u hotelu „Park“ održan je svečani prijem.

Nazočne je pozdravio predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, te čestitajući im Dan Županije istaknuo kako je Dan Županije (18.studenog) prigoda evociranja na Žrtvu Vukovara, ali i podsjećanja na osnutak Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

 

Posebno je istaknuo značaj i ulogu županija u FBiH.

„I našoj županiji su prije godinu dana proricali kako nećemo moći isplatiti plaće za siječanj. Ipak, vidimo da danas svi korisnici županijskog proračuna redovito dobivaju plaću. Istina je ono što nam se često prigovara, da određena socijalna davanja stižu sa zakašnjenjem. Međutim, pri tom valja naglasiti da su sva socijalna davanja u našoj županiji, osim dijela koji se odnosi na civilne žrtve rata koji isplaćujemo zajedno sa Federacijom, na teret županije. Zato još jedanput molim i pozivam na razumijevanje i strpljenje, ali sve obveze koje smo preuzeli mi ćemo i izvršiti. Molim vas da svi na svojim mjestima budete svjesni važnosti jačanja svih potencijala naše županije jer je to vrlo važno za njezin opstanak“, kazao je Ćosić.

 

Nakon Ćosića nazočne je pozdravio i predsjednik Skupštine ŽZH, Ante Mišetić.

„Ovih dana i na današnji dan prisjećamo se tragedije Vukovara i Škabrnje. U toj tragediji Vukovara i Škabrnje rodila se Herceg-Bosna koju smo svi mi već pomalo zaboravili. Zbog toga ću podsjetiti na jednu stvar. Prije par godina dok smo čekali svečanu sjednicu Skupštine dočekali smo vijest iz Haaga da su oslobodili hrvatske generale. Ja se isto tako nadam da ćemo dočekati sjednicu Skupštine kada će osloboditi i onih šest generala, naše subraće, koji su stvarali Herceg-Bosnu. U nadi da ćemo ih dočekati, da će obraniti sebe i Herceg-Bosnu želim vam sretan Dan Županije i sretan Dan Herceg-Bosne", kazao je Mišetić.

 

 

Pročitano 1139 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering