kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 25 Studeni 2015 12:06

Udar na Vukovića u trenutku jačanja radikalizma u BiH

Autor: im|artinfo.ba Autor: im|artinfo.ba

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA koji je otkazao poslušnost svojoj stranci, uputio je Ministarstvu sigurnosti BiH zahtjev u sklopu zastupničkih inicijativa da se pokrene postupak zabrane pristupa tajnim podacima pomoćniku ministra sigurnosti BiH za borbu protiv terorizma,

organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloupotrebe narkotika Vjekoslavu Vukoviću upravo u trenutku kada terorističke prijetnje u BiH rezultiraju tragičnim ishodom, piše Večernji list BiH. 
Naime, parlamentarna služba je proslijedila Ministarstvu sigurnosti BiH upit zastupnika Mehmedovića o kojemu se tek treba očitovati.

 

Tajni podaci

 

U tome upitu izražava se protivljenje što Vuković ima pristup tajnim podacima unatoč nejasnom statusu s obzirom na pravosudni proces koji se protiv njega vodio u Hrvatskoj. 
Pomoćnik ministra sigurnosti BiH Vjekoslav Vuković zatražio je ranije od zamjenika ministra sigurnosti BiH pokretanje procedure svoje zaštite nakon što mu je, kako tvrdi, javno zaprijetio državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović koji se ranije teretio za ratne zločine, krivotvorenje dokumentacije vezane uz dodjelu državljanstva mudžahedinima i skrivanje oružja na području Tešnja. Mehmedović je, komentirajući proces dodjele te kasnijeg oduzimanja državljanstva mudžahedinima, Vukovića, koji je bio na čelu mješovitog državnog Povjerenstva, nazvao teroristom i mrziteljem Bošnjaka.

 

Tužba i priznanja

 

Pomoćnik ministra sigurnosti je zbog toga pozvao zamjenika ministra na pokretanje procedure zaštite. Pokrenuta je i tužba zbog Mehmedovićevih prijetnji i nacionalističkih vrijeđanja. Na sudskome ročištu je Vuković dostavio 30 dokaza, dok je on, pak, predstavio tek papir ispisan s interneta s anonimnom prijavom. Posljednji pritisak dolazi upravo u vrijeme kada je radikalizam u porastu i rezultirao je terorističkim napadima. Upravo je pomoćnik ministra Vuković razradio strategiju i ciljeve te upozorio javnost na buduća događanja, te je stoga dobio više službenih pohvala od domaćih i inozemnih stručnjaka koji rade na ovom području, posebno američke agencije ICITAP-a, UN-a. Mehmedović je, pak, dodijelio na stotine spornih državljanstava vjenčanja osoba koje su se nalazile na policijskim listama Interpola. *

im|artinfo.ba

Pročitano 1063 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering