kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 13 Ožujak 2016 22:46

Milijan Brkić povukao kandidaturu za ministra branitelja

Autor: Slobodna Dalmacija Autor: Slobodna Dalmacija

Glavni tajnik HDZ-a i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić objavio je u nedjelju da je odustao od te kandidature, istaknuvši kako suglasje među vladajućom većinom nije postignuto te da želi prekinuti nastalu mučnu situaciju oko izbora te časne dužnosti, a koja ne može i ne smije biti "poligon" za politička prepucavanja.

 

Istaknuvši kako "nemamo pravo odustati od Hrvatske kakvu su sanjali naši branitelji", Brkić se na svom Facebooku obratio obiteljima poginulih, stradalih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, hrvatskim braniteljima, svojim suborcima i prijateljima zahvalivši im na potpori.

 

 "Zahvaljujem vam  na potpori koju ste mi dali posljednjih 20-tak dana otkako su me Hrvatska demokratska zajednica i njezin predsjednik Tomislav Karamarko istaknuli kao kandidata za ministra hrvatskih branitelja", napisao je Brkić dodavši kako mu je iznimna čast i da je ponosan što ga je predložila njegova stranka na tu dužnost, naročito što je dobio veliku podršku od svojih suboraca i šire javnosti.

 

"Naravno, u politici postoje i oni drugi koji bi htjeli neka druga i drukčija rješenja. Broj kandidata porastao je na desetak, a to se neriješeno stanje koristi za različite špekulacije kao i za svojevrsno grubo blaćenje Domoljubne koalicije, HDZ-a, hrvatskih branitelja i mene osobno."

 

Brkić ističe i kako je biti ministar hrvatskih branitelja iznimna čast i odgovornost. "Radi se o brizi za najzaslužniji, najčvršći, ali često i najranjiviji dio društva koji ne smije biti ni na koji način obezvrjeđivan niti uznemiravan, pa ni na način da se dio medija i politike njima bave na nedostojan način", istaknuo je

 

Poručio je kako nema te "funkcije" koja bi mi bila važnija od njegovih suboraca, njihovih obitelji, od naše Hrvatske.

 

"To sam puno puta u životu do sada pokazao i dokazao konkretnim djelima. Dužnost ministra hrvatskih branitelja ne može i ne smije biti 'poligon' za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija. Moj prvi uvjet za prihvaćanje te časne dužnosti bio je fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto. Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izvješćujem ih kako u ovom trenutku ne mogu prihvatiti tu časnu dužnost", objavio je Milijan Brkić.

 

Uz to, nastavio je, "želim istaknuti kako sam vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je za braniteljsku problematiku pokazao predsjednik Vlade RH g. Tihomir Orešković. Siguran sam kako će, tko god bude ministar hrvatskih branitelja, imati njegovu punu potporu, na čemu sam mu iskreno zahvalan".

 

"Na kraju, danas s odmakom vremena, uistinu možemo potvrditi velike riječi prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je rekao kako imamo svoju Hrvatsku i znamo kako je sačuvati jer 'budućnost pripada nama'", poručio je Milijan Brkić.

 

Pročitano 1843 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering