kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 22:36

Propao cjelokupan proces popisa stanovništva iz 2013. godine?

Autor: Fena Autor: Fena

Centralni popisni biro večeras na sjednici u Sarajevu nije postigao suglasnost o jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva u BiH. Ministar Civilnih poslova BiH i koordinator Vijeća ministara za popis Adil Osmanović je nakon sastanka rekao da ne može zamisliti da se dođe u situaciju da popis propadne.

 

Naveo je da Aencija za statistiku BiH u skladu sa zakonom treba da taj posao dovede do kraja, prenosi Fena.

 

Direktor Agencije za statistiku Velimir Jukić je izrazio nadu da bi do isticanja zakonskog roka za službenu objavu rezultata popisa, 1. srpnja ove godine, ipak uz podršku viših instanci, prije svega Vijeća ministara, moglo doći do koncenzusa.

 

Direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić je između ostalog rekao da se ne može govoriti o krivcu što večeras nije postignut koncenzus.

 

Direktorica Republičkog zavoda za statistiku RS-a Radmila Čičković izrazila je žaljenje što nije postignut dogovor dojajući da vjeruje da se u nekom razumnom roku može doći do konsenzusa.

 

Pitanje 40. iz popisnice koje se odnosi na mjesto rada i školovanja, kako je dodala Čičković, mora biti obuhvaćeno u obradi podataka.

 

Pročitano 1426 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering