kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 10 Travanj 2016 20:54

Milijan Brkić: Blagodat je imati Domovinu Hrvatsku i Domovinu Bosnu i Hercegovinu

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na svom je Facebook profilu iznio svoje stavove o domoljublju. Dozvolimo li relativizaciju domoljublja, sljedeće će biti relativiziranje svega pa na kraju i svih žrtava i Države. "Domoljublje nije isključivo, već naprotiv, uključuje, cijeni i poštuje druge i drugačije", napisao je glavni tajnik HDZ-a.Status Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

"U posljednje vrijeme političkim, medijskim i kulturnim prostorom često se provlače teme oko domoljublja. Domoljublje je ljubav prema domu i prema Domovini, ljubav prema svom i svojem. Domoljublje nije isključivo, već naprotiv, uključuje, cijeni i poštuje druge i drugačije. Domoljublje je ljudski imperativ, pravo na život i rad, smisao i stil života. Mi našu Domovinu Hrvatsku imamo 26 godina i jako je mlada - napisao je na svom facebook profilu Milijan Brkić, Glavni tajnik HDZ-a.

Ne budemo li čuvali i njegovali domoljublje te dozvolimo li relativizaciju domoljublja, slijedeće će biti relativiziranje svega pa na kraju i svih žrtava i Države. To su opasnosti za našu mladu Domovinu jer mi smo stoljećima sanjali svoju Državu.

Zahvaljujući žrtvi hrvatskog naroda kroz bremenitu povijest, blagodat je imati našu Domovinu Hrvatsku i našu drugu Domovinu u kojoj živi naš hrvatski narod, Bosnu i Hercegovinu. Neizmjerna je sreća i Božji dar, biti svoj na svome, a ne pod nečijom čizmom, pa makar i u siromaštvu, ali u vlastitoj slobodi. Sjetimo se Gundulićevih stihova "o lijepa, o draga, o slatka slobodo"!

Zato trebamo jasno reći, domoljublje je jedna od najvažnijih vrijednosti, važna kategorija koje moramo isticati kako bismo sačuvali svoju suverenu i samostalnu Hrvatsku, očuvali našu vjeru, nacionalni identitet, kulturu, tradiciju i opstojnost našega naroda.

Vrlo je važno kontinuirano naglašavati ZAŠTO je važno njegovati domoljublje i naše obje Domovine, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Potrebno je reći, neka naš narod čuje i razumije; NAROD BEZ DOMOVINE JE KAO ČOVJEK BEZ DOMA, A ČOVJEK BEZ DOMA JE BESKUĆNIK I LUTALICA !!!"

Pročitano 922 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering