kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 22 Ožujak 2016 22:14

Općinsko vijeće Ljubuški raspravljalo o mogućnosti uvođenja školskih uniformi

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: Ljubuški portal

U ponedjeljak, 21 Ožujak 2016. godine na 34.-oj  sjednici OV Ljubuški raspravljalo se o Izvješću o radu za proteklu i program rada za tekuću godinu osnovnih škola na području općine Ljubuški.

Vijećnici su aktivno razgovarali o problemima u školama te najviše o mogućnostima uvođenja školskih uniformi u osnovne škole na području Ljubuškog.
"Svjedoci smo vremena u kojem vlada borba za preživljavanje i znamo da 70 % djece roditeljske probleme prenosi u škole. Pa se pitam što možemo napravit da traumatizirano dijete ne mora gledati nečiji iPhone 6 i skupe tenisice od 200 KM. Je li možemo raditi na uvođenju uniformi, je li  možemo raditi na zabrani unošenja mobitela ili nešto treće?" rekao je vijećnik Alen Boras iz Vitine.


Njegovu ideja je pozitivno odjeknula te ju  je podržao predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić rekavši da mi moramo raditi na jednakosti i kad je ona suprotna praksi, to je u stvari naša obaveza. Kad se spomene uniforme to se veže za jednoumlje, nije to tako u svim društvima koji su na vrhuncu uvode se uniforme.


Kornelija Biško, ravnateljica Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini je na sjednici vijeća podržala ovu ideju naglasivši kako je za realizaciju potrebna potpora i odobrenje roditelja.

Pročitano 652 puta




Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering