kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 28 Travanj 2016 22:21

FOTO: Gimnazija Ljubuški i OŠ Tina Ujevića Vitina pobjednici natjecanja Civitas

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: LJ::portal

U prostorijama Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama održano je županijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola u programu Civitasa. Na natjecanju je sudjelovalo šest osnovne i četiri srednje škole s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Svaka škola imala je predstavništvo od osam učenika koji su na odabranu temu radili objašnjenje problema, procjenu alternativnih metoda, prijedlog mjera i plan akcije.


Cilj ovakvog natjecanja je osposobiti mlade ljude za izgradnju modernog demokratskog društva, naučiti ih kvalitetnom razmišljanju i kritičkom prosuđivanju te ih uputiti na važnost aktualnih problema i njihovo rješavanje. Kriteriji za ocjenu izlaganja su prezentacija, elokvencija učenika, važnost izabrane teme i naravno sam dojam. Stručni žiri sačinjavali su Drago Zovko, Karlo Zelenika i Mario Mikulić.

Svaka škola imala je predstavništvo od osam učenika koji su na odabranu temu radili objašnjenje problema, procjenu alternativnih metoda, prijedlog mjera i plan akcije.


Pobjedu na županijskom natjecanju u konkurenciji srednjih škola izborila je ekipa Gimnazije Ljubuški s temom "Neodržavanje Kule Herceg Stjepana" koju su pod vodstvom prof. Mile Logare prezentirali: Antonia Vukšić, Katarina Spajić, Emin Anadolac, Mijo Kozina, Patricia Ćutuk, Nikolina Miličević, Matea Ilić i Ana Petrović. Pri izradi ovog projekta njima su pomogli: Bruno Vego, Valerija Ereš, Zdravka Džajić, Luka Pavlović, Petra Šimunović i Klara Vukojević.

Pobjedu u konkurenciji osnovnih škola izborila je Osnovna škola Tina Ujevića Vitina s temom "Školskom uniformom protiv diskriminacije" koju su pod vodstvom nastavnica Ane Bubalo i Ane Dugandžić prezentirali: Karlo Mihaljević, Nika Barać, Ivan Paradžik, Milla Zadro, Iva Zadro, Lucija Barbarić, Miran i Tomislav Bulić.

 

 

Pročitano 5615 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering