kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 24 Svibanj 2016 22:20

FOTO: Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio općinu Ljubuški

FOTO: Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio općinu Ljubuški

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Ljubuški, te održao niz sastanaka u ovoj općini.

Na početku posjeta, dr. Čović je održao radni sastanak s predstavnicima općine Ljubuški: načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, predsjednikom OV Tihomirom Kvesićem, predsjednikom Skupštine ŽZH-a Antom Mišetićem, ministrom unutarnjih poslova u Vladi ŽZH-a Zdravkom Borasom i ministrom financija u Vladi ŽZH-a Tonijem Kraljevićem.

 

Na sastanku je bilo govora o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za listopadske lokalne izbore, poljoprivredi, projektima, gospodarstvu, ekonomskoj situaciji, te svim ostalim temama važnim za stanovništvo Ljubuškog.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Nakon toga dr. Čović je održao sastanak s predstavnicima poljoprivrednika općine Ljubuški te predstavnicima braniteljskih udruga. Na sastanku predstavnici poljoprivrednika upoznali su predsjednika Čovića sa svojim teškoćama tražeći pomoć u rješavanju istih. Na sastanku je zaključeno kako je poljoprivreda oblast koja ima perspektivu i koja se mora staviti na mjesto koje zaslužuje te bi se trebalo osigurati dovoljno poticaja kako bi se u BiH od poljoprivrede moglo normalno živjeti. Predstavnici braniteljskih udruga također su ukazali na svoje probleme, razgovaralo se o aktualnim problemima, reviziji braniteljskih prava i izmjenama i dopunama zakona koji tretiraju braniteljska prava. Zajednički je zaključeno da je dignitet hrvatskih branitelja svetinja koja se mora poštovati.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Nakon sastanaka u općini Ljubuški, uslijedio je sastanak s upravom RK Izviđač u njihovim prostorijama. Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović čestitao je ovom prigodom Izviđaču na osvojenom naslovu prvaka BiH, prvom nakon 11 godina, te im također zaželio mnogo uspjeha na završnici Kupa BiH.

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

Dr. Čović je održao sastanak i sa fra Velimirom Mandićem, gvardijanom župe sv. Ante, Humac-Ljubuški. Izaslanstvo je obišlo prostorije u kome djeluju franjevci na Humcu te je predsjednik Čović razgovarao o životnim prilikama franjevaca u samostanu i njihovom svjetovnom djelovanju. Fra Velimir Mandić, gvardijan župe sv. Ante zahvalio je dr. Čoviću na dolasku i potpori koju pruža župi.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Predsjednik Čović sastao se danas i sa gospodarstvenicima koji djeluju na području općine Ljubuški. Sastanak je bio izraz potpore tim gospodarstvenicima, gdje je naglašeno kako su gospodarske teme ključne teme za razvoj ovog kraja te Bosne i Hercegovine inače. Razgovarano je o potencijalima, mogućnostima ali i ograničenjima koje gospodarstvenici imaju u svome poslovanju.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Ovim putem dr. Dragan Čović je dao punu podršku razvoju gospodarstva i obnove gospodarske slike u Ljubuškom, Zapadnohercegovačkoj županiji i Bosni i Hercegovini.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Uslijedila je posjeta objektu „Hospicij“  i gradilištu objekta za djecu s posebnim potrebama. Dr. Čovića je dočekao Srećko Matić, ravnatelj doma zdravlja Ljubuški koji je priredio obilazak ove ustanove te prezentirao njen rad.   

ljportal.com - Ljubuški Portal                                                                                      

Na vodopadu „Kravica“, predsjednika HDZ-a BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića dočekao je Vedran Markotić, ravnatelj JP Parkovi te je iskazao zahvalnost na dolasku. Ravnatelj Markotić sa svojim suradnicima prezentirao je rad i poslovne planove nazočnim.

ljportal.com - Ljubuški Portal

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

Na samom kraju posjeta općini Ljubuški dr. Čović je posjetio tvrtku „Roing“, te njihovu plantažu i objekte za preradu smilja i upoznao se s budućim planovima ove uspiješne Ljubuške tvrtke, kojoj je poželio nastavak dobrog i uspiješnog poslovanja.

ljportal.com - Ljubuški Portal

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 3191 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering