kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 08 Lipanj 2016 22:27

Vrgorac dobija najstručnijeg suradnika gradonačelnika

Vrgorac dobija najstručnijeg suradnika gradonačelnika

Prenosimo Vam intervju s Milom Hercegom budućim zamjenikom gradonačelnika. Bolje rečeno gradonačelnikom broj 2, jer NLM nema gradonačelnika i zamjenika, već dvije jednako sposobne mlade osobe pune energije,

ideja i znanja. Krenimo...

 

- Dragi gospodine, potencijalni budući zamjeniče, za početak recite nam nešto o sebi. Tko ste, što ste, iz čijih ste kuća?

A što da vam pričam, sve znate :). Ja sam Mile Herceg, imam 30 godina, srednju školu završio sam u Vrgorcu, a građevinski fakultet u Mostaru. Poslije fakulteta radio sam u Građevno d.d., a nedavno počeo raditi u Ćosić Gradnja d.o.o. Sretno sam oženjen i živim na Škuljima.

 

- A iz čijih si kuća?

Majka Inga sa Stilja, tj. iz Gornjeg Kašća, a otac Miško, baš Miško, iz Bilih Zidina, tj. sa Prologa, Hercegovina.

 

- Kako provodite slobodno vrijeme?

Pa družim se sa svojim tjelohraniteljem :), a osim toga igram mali nogomet, volim općenito sportove, a nogomet sam igrao u HMNK Vrgorac i MNK Tin, pa mi je mali nogomet i sada primarna aktivnost u slobodno vrijeme.

 

- Sad smo Vas malo upoznali nevezano za politiku, ali da vidimo i taj aspekt, jer smo ipak na političkoj prekretnici našeg grada, a vi ste jedan od glavnih aktera. Kako ste uopće ušli u taj svijet politike?

Slučajno. Uvijek sam se držao po strani, i samo promatrao kako sve stoji u ovom gradu. Nikakvih, ni najmanjih poteza da se nešto napravi. I uvijek sam primjećivao koliko u biti može biti jednostavno neke stvari napraviti, ali sam pretpostavljao da imamo ljude kojima je to posao i da će ga odraditi kad tad. U biti mi je dugo trebalo da vidim da to tih pomaka neće nikada doći, i da ako se želi promjena, treba je svaki građanin i pokrenuti, i odlučio djelovati u tom smijeru. I eto me sad tu di jesam.

 

- Što vaša obitelj kaže na vaš dosadašnji i mogući budući angažman u politici?

Roditelji i rodbina me podržavaju, svi želimo bolji Vrgorac, a oni znaju da ću se samo za to i boriti. Samo eto, moja bolja polovica nije baš oduševljena, pošto i ovo malo slobodnog vremena koje imam sad usmjerim na rad za bolji Vrgorac. Ali biti će i njoj drago kad budemo mijenjali na bolje naš grad.

 

- Imate realne šanse da postanete zamjenik gradonačelnika Vrgorca? Da li ste svjesni toga?

A evo, sve sam svjesniji. Iako nikad nismo bili ovako blizu, sve to još uvijek izgleda jako daleko, ali svjestan sam da je sve izglednija ta promjena.

 

- Ako ste svjesni, kako onda vidite svoju funkciju? Što mislite kakav posao vas čeka?

Pa vidim da me čeka težak posao. Težina na razini spašavanja vojnika Ryana. S tim da je Ryan grad Vrgorac. Ulazi nas 10-ak, da spasi jedan grad, opkoljen sa milijun problema. Ako grad preživi, a mi izginemo, uspjeli smo. Što se tiče opisa posla, mislim da je moja glavna uloga pobrinuti se da se naprave sve one stvari za koje se govori „tribalo bi“, pa nitko ništa ne poduzme. Samo raditi i rješavati, i ne ostajati na floskulama. Moji zadaci će biti uglavnom iz komunalne infrastrukture. Voditi ću brigu oko radova u Gospodarskoj zoni Ravča, kanalizaciji Vrgorca ali raditi i na pripremi mnogih drugih projekata. Startam prvog dana!

 

- Prošli gradonačelnik bio je na vlasti 8 mjeseci, a do sljedećih regularnih izbora je 10 mjeseci. Ako dobijete izbore, mislite da imate dovoljno vremena da pokažete da Vrgorac može bolje?

Naravno da da. Prošloj vlasti je glavni argument za sve probleme bio nedostatak vremena, a mi ćemo pokazati koliko se toga može napraviti za 10 mjeseci, kad se radi konkretno i ne troši vrijeme na pripremanje sljedećih izbora.

 

- Na čemu temeljite takav optimizam? Već imate u vidu neke poteze ili su to isto floskule?

Pa naravno da imamo planove i projekte koje namjeravamo provesti i dovršiti u roku kraćem od 10 mjeseci, i projekte koji će trebati više vremena, ali ćemo ih postaviti na zdrave temelje, tako da se mogu realizirati neovisno o budućoj „vlasti“ 2017.god. Svima treba biti u interesu grad Vrgorac, i ona stranka koja koči projekte od interesa za Vrgorac samo zato što je pokrenuta od njihovih političkih oponenata, treba biti stavljena na stup srama i isključiti se iz politike.

 

- Mislim da je većinu građana strah najavljene „optimizacije rada u gradskim poduzećima“? Što to točno znači? Kruže priče o nekim osvetničkim pohodima?Jel se to skriva iza toga?

Ma kakvi osvetnički pohodi, o čemu pričamo!? Svi, ama baš svi koji žele raditi, mogu kvalitetno raditi, i ako to i pokažu, sigurno će i raditi. Ako je netko sposoban, i radi svoj posao, pa kakve veze ima njegova politička opredjeljenost? Optimizacija rada je preslagivanje do kojeg mora doći da trenutno neodrživ sustav pretvorimo u održiv. I sve će biti odrađeno zajedničkim snagama, dakle, mi dajemo prijedlog, i sa svim sudionicima pričamo i tražimo najbolje rješenje. Nikoga nećemo dovesti pred gotov čin, već će svatko sudjelovati u promjenama koje za Vrgorac život znače. Jedna od točaka optimizacije rada je i da će se stvarno raditi, znači da su ljudi za vrijeme radnog vremena na radnom mjestu. Pa nije valjda toga strah ljudi?

 

- Znači nećete prihvatiti, za Vrgorac već simboličnu parolu, ako nisi s nama protiv si?

Ma kakvi! Ponavljam, totalno je nebitno u kojoj političkoj opciji je bilo tko. Gledati ćemo sposobnosti, rad i volju. Nitko neće biti zakinut zbog svojih političkih mišljenja. Kvalitetan kadar mora biti sposoban djelovati van toga i odrađivati svoje zadatke na razini. Samo tako Vrgorac može naprijed, samo tako se možemo izvući iz rupe u koju je grad i upao.

 

- I za kraj, što točno građanima donosi glas za vas?

Najzgodnijeg zamjenika gradonačelnika u Hrvatskoj, hahaha.
Prvo, glas za mene nije u biti glas za mene nego glas za bolji Vrgorac. Glas za promjene. Glas za pametne prijedloge koji mogu proći bez obzira na političku boju. Građani će glasom za mene dobiti čovjeka kojeg mogu u svakom trenutku zaustaviti, nazvati i reći što ih muči, a ja ću ih poslušati i pokušati pronaći rješenje. Jednostavno, dobiti će čovika iz naroda i bolju budućnost za Vrgorac.

Pročitano 2581 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering