kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 09 Kolovoz 2016 10:30

Ujedinili se HPB i HSP; Glasnović nositelj neovisne liste za Hrvatski sabor

Autor: republikainfo.com Autor: republikainfo.com

General HV-a i HVO-a Željko Glasnović predvodit će neovisnu listu za 11. izbornu jedinicu na prijevremenim izborima za Hrvatski sabor u susjednoj Hrvatskoj 11. rujna. Ovo je službeno potvrđeno iz HSP-a BiH,

nakon što je u Ljubuškom potpisan Sporazum o ujedinjenju između te stranke i Hrvatskog pravaškog bloka Bosne i Hercegovine (HP blok BiH), a kojeg su potpisali predsjednici Stanko Primorac i Željko Koroman.

 

Sada je i službeno da general Željko Glasnović nema mjesta na listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu na izborima u susjednoj Hrvatskoj, kao što je to bio prošlih izbora kada je, iako tek na 8. mjestu usvojio daleko najviše preferencijalnih glasova (7.373), daleko više od nositelja liste Bože Ljubića (2.936) i 'trećeplasiranog' Ivana Šukera (2.035). Stoga će vrlo zanimljiv biti sastav liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu, ali i sastav ostalih listi koje će se natjecati za glasove tzv. 'dijaspore'.

 

Kako je kazao predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac Ćane, dobivena su i čvrsta jamstva kako će ovu listu podržati većina pravaških opcija u Hrvatskoj te osam ozbiljnih stranaka u BiH, među kojima su, pored pravaških opcija, i HDZ 1990 i HKDU-HRast te Udruge iz Domovinskog rata.

 

Primorac je istaknuo da će upravo zbog podrške branitelja ova lista osvojiti više od jednog zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru.

 

"U ovom vremenu imamo priliku napraviti modernu hrvatsku desnicu i da prioritet svake politike u RH mora biti položaj hrvatskog naroda u BiH, izjednačavanje HV-a i HVO-a te sustavnije uključivanje dijaspore u političke, gospodarske i društvene procese. Bitka još traje, moramo biti vukovi", kazao je, između ostalog, u pozdravnom govoru Glasnović.

 

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

HPB ujedinio se s HSP-om

 

Inače, u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, u ponedjeljak 08. kolovoza, potpisan je Sporazum o ujedinjenju između Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH) i Hrvatskog pravaškog bloka Bosne i Hercegovine (HP blok BiH). Sporazum su potpisali predsjednici Stanko Primorac (HSP BiH) i Željko Koroman (HP blok BiH).

 

Potpisanim sporazumom, koji je ocijenjen kao nastavak ostvarenja politike okrupnjavanja pravaša, HP blok prestaje postojati kao politička stranka i nadalje djeluje u sastavu HSP BiH.

 

Skupu su, pored dužnosnika, članova i simpatizera, nazočili i general Željko Glasnović, zastupnik u Saboru RH, Željko Josić, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH (HDZ 1990), prof. Ante Paponja, kandidat za načelnika općine Ljubuški, te predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji.

 

Pročitano 1459 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering