kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 17:10

FOTO: HDZ BiH Ljubuški započeo kampanju velikim skupom u Vitini

Autor: mhdz-ljubuski.com Autor: mhdz-ljubuski.com

OO HDZ-a BiH Ljubuški započeo je predizbornu kampanju velikim predizbornim skupom u Vitini. Pred dupkom ispunjenim igralištem Osnovne škole „Tina Ujevića“ program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša, a potom je nazočne pozdravio  predsjednik Općinskog odbora  HDZ-a BiH Ljubuški, Ante Mišetić.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje svih 30 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški, a u njihovo ime skupu se obratio nositelj liste Tihomir Kvesić.

ljportal.com - Ljubuški Portal
Kvesić je svoj govor završio sljedećim riječima: „Ljudi na listi HDZ-a BiH za OV Ljubuški, u čije ime govorim i koje predstavljam, nisu opterećeni nekim stvarima od prije. Mi želimo pričati o projektima koje ćemo s vama raditi u budućnosti. Želim vam reći i poručiti kako kandidatkinje i kandidati na ovoj listi nisu ništa drugo nego vaša produžena ruka, čega smo itekako svjesni. Stoga, 2. listopada 2016. godine iziđimo na izbore, podržimo listu HDZ-a BiH te naravno našeg sadašnjeg i budućeg načelnika, gospodina Nevenka Barbarića.“


Nakon nositelja liste za govornicu je izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarić se najprije zahvalio svima nazočnima što su došli u toliko velikom broju te je u nadahnutom govoru, višestruko prekidanom dugotrajnim pljeskom, između ostalog, spomenuo i sljedeće:
„Obnova cestovne infrastrukture, izgradnja vodovoda, kanalizacije, pročistača otpadnih voda, školskih objekata i slično u proteklih dvanaest  godina jesu investicije od preko 60 milijuna konvertibilnih maraka. Budimo pošteni, to je više nego što smo očekivali i planirali. Pokrivenost vodovodnom  mrežom od prije sedam-osam godina je veća nego u nama susjednim općinama, a prisjetimo se gdje smo bili 2004. godine.  Uloženih 15–ak milijuna KM u spomenuto,  nije malo novca.


Također, oko dvadeset kilometara kanalizacijske mreže izgrađeno je proteklih godina, a završena rekonstrukcija pročistača otpadnih voda je investicija vrijedna dva milijuna maraka. Oko dvadeset milijuna maraka uloženih u ceste na području naše općine, značajno je popravilo stanje prometne infrastrukture.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Potpomogli smo s oko 1,5 milijuna KM obnovu i izgradnju vjerskih objekata u svih sedam naših župa.  


Napravili smo i značajan iskorak u zaštiti i uređenju ove prekrasne prirode. Već niz godina komunalni otpad prikupljamo s više od 75% prostora naše općine, isti odvozimo na deponiju u Mostar. Investirali smo značajna sredstva u uređenje pojedinih lokaliteta, prije svih lokaliteta Kravice, što nam već donosi značajan prihod i nova radna mjesta.„


„Ponosan sam što smo našoj Crkvi vratili dio nekad otete imovine, ponosan sam što smo među prvima dovršili iskapanje masovnih grobnica komunističkog režima nakon  II.  svjetskog rata, ponosan sam što smo dali značajan doprinos tiskanju vrijednih knjiga koje svjedoče povijesnu istinu o ljubuškom kraju.„ - još je jedan od dijelova Barbarićevog govora koje je okupljeno mnoštvo ispratilo velikim pljeskom.


Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Hercegovina u srcu, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć.

ljportal.com - Ljubuški Portal
Sljedeći skup OO HDZ BiH održat će se u Studencima 18. rujna s početkom u 19:00 sati.

 

Pročitano 4139 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering