kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 10 Rujan 2016 12:22

Danas i sutra možete glasovati za novi saziv Hrvatskog sabora

Autor: Fena Autor: Fena

U subotu u 7 sati na području Mostara otvorena su birališta na kojima za novi saziv Hrvatskog sabora mogu glasovati hrvatski državljani koji žive u BiH. Prijevremeni parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj zakazani su za nedjelju, 11. rujna,

a građani koji imaju hrvatsko državljanstvo u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa moći će ostvariti na 34 biračka mjesta, i to 10. i 11. rujna.

 

Najviše ih je u Mostaru gdje će se moći glasovati na 20 biračkih mjesta, u Sarajevu ih je 8, u Tuzli 4, a u Banja Luci 2.

 

U dane vikenda birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, s tim da vrijedi pravilo da će svima, koji se u 19 sati zateknu na biračkom mjestu, a nisu stigli glasovati,  biti omogućeno ostvariti svoje biračko pravo, doznaje se u Osnovnoj školi "Petar Bakula" u Mostaru, gdje je otvoreno 20 biračkih mjesta.

 

S lica mjesta doznajemo da glasovanje teče bez incidenta, a odaziv je dosta dobar.

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

Za izbore je aktivno registriranih 34.800 osoba. Riječ je o onima koji su po službenoj dužnosti registrirani, odnosno onima koji imaju hrvatske osobne iskaznice te onima koji su podnijeli zahtjev za aktivnu.

 

Pročitano 1097 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering