kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 19 Rujan 2016 19:25

FOTO: Studenci, kao i uvijek, čvrsto uz HDZ BiH

Autor: Facebook Naš načelnik Nevenko Barbarić Autor: Facebook Naš načelnik Nevenko Barbarić

Sinoć je na igralištu područne škole u Studencima održan II. predizborni skup OO HDZ BiH Ljubuški za predstojeće lokalne izbore. Ni prolom oblaka, ni grmljavinsko nevrijeme koje se sručilo na Studence nisu niti u jednom trenutku pokolebali okupljeno mnoštvo Studenčana

i njihovih gostiju da pozdrave i pljeskom podrže kandidate s liste HDZ-a BiH za OV Ljubuški, kao i kandidata HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, gospodina Nevenka Barbarića.

 

Program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša, minutom šutnje za sve poginule branitelje i članove HDZ-a BiH, a potom je nazočne, u ime domaćina, Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Studenci, pozdravila kandidatkinja na listi HDZ-a BiH, Studenčanka Ana Kraljević.


 Pozdravne riječi skupu je uputio i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški Ante Mišetić naglasivši tom prilikom ključnu ulogu HDZ-a BiH, kao stožerne stranke Hrvata Bosne i Hercegovine, u obrani, očuvanju i borbi za opstojnost hrvatskog naroda u ovoj državi.
 Nakon toga predstavljeno je svih 30 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški, i to sljedećim redom: Ivan Kraljević, Edvard Bebić , Kristina Matuško‐Bošnjak, Markan Medić, Ivona Majić , Marko Bošnjak, Alen Boras, Ana Kraljević, Tomislav Pavlović, Anita Paradžik, Anđelko Čolak, Mile Pilatić, Nikolina Tomić, Gojko Herceg, Iva Tolj, Miro Grgić, Miro Ćutuk, Jelena Markić, Frano Rupčić, Veronika Vasilj, Željko Zelić, Matea Grbavac, Dragica Primorac, Ivan Jelčić, Igor Vukojević, Deni Milićević, Ranko Čolak, Željko Keža, Mirjana Džajić i Tihomir Kvesić. U njihovo ime skupu se obratio nositelj liste, Tihomir Kvesić.

 

Nositelj liste HDZ BIH Tihomir Kvesić je istaknuo, prisjećajući se saziva vijeća iz razdoblja 2008- 2012. godine, kada nije bilo stabilne većine, kako se to katastrofalno reflektiralo na rad svih javnih ustanova i poduzeća u općini Ljubuški. „Ako pogledamo vrijeme zadnjeg mandata, kada smo imali stabilnu većinu u Općinskom vijeću Ljubuški, možemo vidjeti kako su se stvari drastično promijenile na bolje. Sada imamo najbolje komunalno poduzeće u regiji i najbolji dječji vrtić u okruženju. Sva javna poduzeća smo sanirali do te mjere da sada niti jedno nema dugovanja po bilo kojoj osnovi i plaće su redovite.“

Nakon nositelja liste za govornicu je, praćen dugotrajnim pljeskom, izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarić se najprije zahvalio Studenčanima i svima nazočnima što su unatoč nevremenu došli u toliko velikom broju te se osvrnuo na svoje protekle mandate rezimirajući sve učinjeno i brojne realizirane infrastrukturne projekte.Pritom je govoreći o planovima za sljedeće četverogodišnje razdoblje najavio nastavak uređenja infrastrukture kao i svekolikog uređenja naše sredine uz maksimalnu zaštitu okoliša, a sukladno usvojenom Prostornom planu općine Ljubuški, Strategiji ekonomskog razvitka, Master planu razvoja turizma te Planu kapitalnih investicija općine Ljubuški. Uz dovršenje projekta Zapadne obilaznice, planirano je, međuostalim, i izrada projektne dokumentacije te početak radova na novoj osnovnoj školi koja bi bila u kompleksu postojeće duhanske stanice u Ljubuškom.
 Općina Ljubuški nastavit će i s praksom dodijele koncesija na poljoprivredno zemljište u svrhu podizanja trajnih nasada s čime je kao prva krenula još prije šest godina stvarajući i tako uvjete za nova radna mjesta.
 Ispraćen velikim pljeskom, Barbarić je na koncu govora poručio: "Imam vjeru u naše biračko tijelo koje nikad nije nasjelo na lažna obećanja, neće niti ovaj put! 2. listopada glasujte po svojoj savjesti, glasujte za najbolje – uvjeren sam kako je to HDZ BiH. Do pobjede!"
 Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Hercegovina u srcu, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć.

 

Pročitano 2852 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering