kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 28 Rujan 2016 20:33

FOTO: Završni skup HDZ-a BiH u Ljubuškom – impresivno!

Autor: Facebook Naš načelnik Nevenko Barbarić Autor: Facebook Naš načelnik Nevenko Barbarić

Završni predizborni skup Općinskog odbora HDZ-a BiH održan je sinoć na prepunom Centru malih športova u Ljubuškom. Nakon intoniranja „Lijepe naše“ i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i umrle članove stranke nazočnima se obratio Ante Mišetić,

predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški koji je uputio riječi dobrodošlice i pozvao članstvo da 2. listopada iziđe na izbore i svoj glas da pobjedničkoj stranci HDZ BiH. Potom je uslijedilo je predstavljanje svih 30 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški,  i to sljedećim redom: Ivan Kraljević,  Edvard Bebić , Kristina Matuško‐Bošnjak, Markan Medić, Ivona Majić , Marko Bošnjak, Alen Boras, Ana Kraljević, Tomislav Pavlović, Anita Paradžik, Anđelko Čolak, Mile Pilatić, Nikolina Tomić, Gojko Herceg, Iva Tolj, Miro Grgić, Miro Ćutuk, Jelena Markić, Frano Rupčić, Veronika Vasilj, Željko Zelić, Matea Grbavac, Dragica Primorac, Ivan Jelčić, Igor Vukojević, Deni Milićević, Ranko Čolak, Željko Keža, Mirjana Džajić i Tihomir Kvesić. U njihovo ime skupu se obratio nositelj liste, Tihomir Kvesić.


Nositelj liste HDZ BIH Tihomir Kvesić je istaknuo, prisjećajući se saziva vijeća iz razdoblja 2008. - 2012. godine, kada nije bilo stabilne većine, kako se to katastrofalno reflektiralo na rad svih javnih ustanova i poduzeća u općini Ljubuški. „Ako pogledamo vrijeme zadnjeg mandata, kada smo imali stabilnu većinu u Općinskom vijeću Ljubuški, možemo vidjeti kako su se stvari drastično promijenile na bolje. Sada imamo najbolje komunalno poduzeće u regiji i najbolji dječji vrtić u okruženju. Sva javna poduzeća smo sanirali do te mjere da sada niti jedno nema dugovanja po bilo kojoj osnovi i plaće su redovite.“
Kvesić je svoj govor završio sljedećim riječima: „Želim vam reći i poručiti kako kandidatkinje i kandidati na ovoj listi nisu ništa drugo nego vaša produžena ruka, čega smo itekako svjesni. Stoga, 2. listopada 2016. godine iziđimo na izbore, podržimo listu HDZ-a BiH te naravno našeg sadašnjeg i budućeg načelnika, gospodina Nevenka Barbarića.“


Nakon nositelja liste za govornicu je, praćen dugotrajnim pljeskom okupljenog mnoštva,  izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarićev govor prenosimo u cjelosti:


Poštovani gospodine  predsjedniče, uvaženi stranački prijatelji, dame i gospodo i ja Vas sve najsrdačnije pozdravljam na ovome završnom predizbornom skupu kojim dovršavamo jednu vrlo lijepu, sadržajnu kampanju. Lijepo je u ovoj kampanji bilo biti kandidat HDZ-a BiH, lijepo je bilo vidjeti optimizam, dobru  organizaciju, želju za pobjedom. Još ljepše je bilo doživjeti zahvalu za ispunjena obećanja, zahvalu za realizirane projekte. Kroz ovu kampanju zahvalan sam dragom Bogu, poštovani prijatelji zahvalan svima Vama, na podršci i zajedništvu.
Ma koliko se neki trudili omalovažiti silan rad, uloženih preko 60 milijuna KM u proteklih desetak godina u različite projekte, činjenica je da naš Ljubuški iz godine u godinu postaje ljepši, uređeniji, urbaniji. Ma koliko se neki tamo trudili stvarati dojam gospodarskog kolapsa, statistika, brojke, činjenice govore drugačije.
Imamo najpovoljnije uvjete investiranja što svjedoči dolazak većeg broja gospodarskih subjekata iz susjedstva, ima i interesa, ima najava, ima i novih radnih mjesta.


Preko 1000 hektara ovoga našega kamenjara proteklih godina je privedeno namjeni, zar i to nisu vrlo lijepe investicije, vrlo lijepa nova vrijednost, nova radna mjesta, investicije koje potiču nova ulaganja kroz izgradnju vinarija, uljara, destilerija.
Veliki iskorak samo napravili u zaštiti okoliša, kroz značajna ulaganja u turističke destinacije, kroz izradu plana razvoja turizma i u ovoj oblasti ostvarujemo prihod, ostvarujemo nova radna mjesta.


Neki tamo pričaju o kulturi, a da nisu posjetili niti jednu od 50-tak  kulturnih manifestacija tijekom godine. Neki tamo pričaju o športu, a da nisu bili niti na jednoj utakmici našega Izviđača.
Da, ponosan sam što smo našoj crkvi vratili dio otete imovine, ponosan sam što smo prvi dovršili iskapanje masovnih grobnica i tako zaboravu otrgli dio komunsitičkih zločina na ovom prostoru.
Naš program se temelji na samo jednom cilju, a to je učiniti Ljubuški mjestom poželjnijim za život, naš program se temelji na dokumentima općine Ljubuški kao što su Prostorni plan, Strategija ekonomskog razvitka, Plan kapitalnih investicija, Master plan razvoja turizma.
Poduzetništvo, poljoprivreda, turizam jesu naše mogućnosti, jesu pravci razvoja naše sredine. Stvorili samo  kvalitetne pretpostavke da kroz realan sektor rješavamo prioritet svih prioriteta, a to su nove ivensticije, nova radna mjesta.
Najavljujem i nove kilometre uređenih cesta, vodovoda, kanalizacijskog sustava, svega onoga što jesu prioriteti naših građana.Najavljujem još ljepši, bolji, održiviji, uređeniji Ljubuški, rješavanje raskrižja kod Doma zdravlja, novi hotel, izgradnju zapadne obilaznice, ali i povrat ovoga prostora u općinsko vlasništvo za potrebe kulturnih sadržaja, za izgradnju još jedne osnovne škole .
Kreću radovi na obnovi kina, uskoro i na obnovi i dogradnji naše vijećnice i zgrade PU  Ljubuški, dovršavamo objekat za djecu s poteškoćama u razvoju. Nastavit ćemo potopore športu, kulturi, u ovim vremenima zasigurno nećemo i nesmijemo zaboraviti najugroženije.
Dopustite mi par riječi o samoj kampanji, rekao bih - već viđeno. Plaćenici interesnih i političkih centara moći kruh svoj svagdašnji zarađuju blateći, preko njih se želi ovladati našim resursima, našom budućnosti. Poštovani prijatelji, je li se itko zapitao odakle toliki interes djela sarajevskih medija za Ljubuški.
Je li se itko zapitao kako to jedni te isti uvijek govore svoju istinu o Ljubuškom, je li se itko zapitao u ime koga oni govore, koga predstavljaju. Da, htio se sarajevski scenarij prenijeti na ulice Ljubuškog, htjelo se rušiti, paliti! Samo je jedan cilj, ovladati ovim prostorom makar na četiri godine, oteti ono što nije oteto do 2004.


Postoje stranice na društvenim mrežama pa se četiri, pet pokvarenjaka nadmeću u blaćenju.
Uvaženi protukandidat cinično osuđuje takvu kampanju, možete zamisliti on čak sumnja da mi to rade moji stranački prijatelji. Poruka njemu i njima Nismo od jučer, a nismo ni samo za danas.
Svjedoci smo nevjerojatnih političkih trgovina, saveza različitih političkih promišljanja, ideologija, svjetonazora, koji se okupljaju,kako oni kažu, u koaliciju.
Pozivam Vas poštovani prijatelji, ostanimo dosljedni politici stožerne stranke hrvatskog naroda, njenoj državotvornoj ideji, ideji našeg utemeljitelja dr. Franje Tuđimana.


Kroz ovu kampanju smo pokazali snagu, ali i dostojanstvo. Na dan izbora 2. Listopada, prije nego obavimo svoju građansku dužnost, sjetimo se stoljetnih žrtava našeg naroda koji ne dosanjaše snove o slobodi i jednakopravnosti, neka nam pred očima bude ovaj hrvatski grb, ovaj prekrasni Ljubuški grb. Ponosni s osmijehom i pjesmom na usnama voljenoj majci Hercegovini, krenimo po još jednu pobjedu, učvrstimo legitimitet našem predsjedniku dr. Draganu Čoviću za konačno rješenje hrvatskog pitanja u BiH. Živjeli! Do pobjede!

 

Na kraju se skupu obratio predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović koji je najavio sigurnu pobjedu HDZ-a BiH u Ljubuškom kao i u još 22 općine i grada u Federaciji BiH.


„Došli smo vas podržati sa svih razina vlasti od državne do županijske, i kazati vam da nema kalkulacija oko Ljubuškog“, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović te je podsjetio u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda koja se uz sve uspone i padove transformirala u europsku modernu stranku i koja pokušava organizirati politički život u BiH za sve koji, tražeći ravnopravnost, mogu zajedno osigurati suživot na svim prostorima BiH.


Dr. Čović je istaknuo da je HDZ BiH prošao put kroz koji je od nje odvojio više od 25 stranaka s hrvatskim nacionalnim predznakom u političkom životu i na političkoj sceni u BiH. No, uvijek i iznova, kazao je dr. Čović, pružali su poruku zajedništva jer jedino tako se može boriti za ravnopravnost posebno ako se zna da su u 85 posto dijelova BiH Hrvati manjina.

„Došli smo dati do kraja ohrabrenje budućim članovima općinskog vijeća, kao i našem načelniku, a vi pogledajte kakav izbor imate ovdje u Ljubuškom, demokratski do kraja, možda se nekome ne sviđa, starost, nekome mladost, muškarci ili žene, zato možete birati 30 kandidata. Izaberite najbolje, i krenite u projekte koje ste planirali za iduće četiri godine a potporu svih razina vlasti imate“, poručio je dr. Čović.

 

Pjesmom Hercegovina u srcu završio je službeni dio skupa, a druženje se uz pjesmu i ples nastavilo do kasno u noć.

 

Pročitano 4728 puta




Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering