kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 02 Listopad 2016 17:28

FOTO: Kaos u Stocu: Maskirani oteli kutije; Kandidat fizički napao Povjerenstvo

Autor: Večernji list Autor: Večernji list FOTO: LJ::portal

Prije incidenta u kojem je pretučen predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić došle su informacije o izgredima na tri stolačka biračka mjesta te da su osobe s kapuljačama izuzele kutije s glasačkim listićima. Perić se nalazi u stolačkom Domu zdravlja,

a ozlijeđene su još dvije osobe. Napao ga je kandidat na lokalnim izborima.

 

Potvrđeno je to na izvanrednoj sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva nakon što je objavljeno da je obustavljeno glasovanje u Općini Stolac.

Perića je, kako tvrdi više izvora, napao netko iz SDA, a prema neslužbenim informacijama učinio je to upravo kandidat za načelnika Općine Salmir Kaplan. MUP HNŽ-a poslao je pripadnike specijalne policije u Stolac što je iz Ministarstva potvrđeno iz za Bljesak.info.

Dežurni županijski tužitelj tužiteljstva HNŽ-a rekao je za Bljesak.info da ga je policija upoznala o događanjima u Stocu, te da se poduzimaju zakonom predviđene mjere.

"Obaviješten sam da je na nekoliko biračkih mjesta došlo do krađe biračkog materijala, te da je bilo i fizičkih obračuna. O detaljima za sada ne mogu više reći", rekao je dežurni tužitelj.

Šef stožera sigurnosne akcije "Izbori 2016." Relja Kovač rekao je za Fenu kako je prekinuto na 17 glasačkih mjesta, a razlog je ''fizički obračun u kojem je povrijeđena jedna osoba, predsjednik općinske izborne komisije''.

''Protiv druge osobe koja je sudjelovala u ovom fizičkom obračunu uslijedit će prijava ako se informacije pokažu točnim'', dodao je bez više detalja. Kovač naglašava da su informacije još u fazi provjere.

 

U Stocu su nepravilnosti počele već od samog jutra, a Dnevni avaz piše kako su se '' svi bošnjački predsjednici općinskih izbornih komisija su se povukli, jer im nije omogućen rad''.

Televizija N1 je objavila kako su u fizičkom sukobu zbog kojeg je prekinut izborni proces u Stocu sudjelovali kandidat za načelnika Općine Stolac, Salmir Kaplan i predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Mario Raguž.

Raguž je navodno izgubio svijest i vozilom hitne pomoći prevezen je u CUM Mostar.

stolac

 

stolac2

 

stolac3

Pročitano 1876 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering