kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 02 Prosinac 2016 20:11

Audio: Održana II. sjednica Općinskog vijeća Ljubuški

Autor:  Mile Kraljević | Radio Ljubuški Autor: Mile Kraljević | Radio Ljubuški

Druga sjednica Općinskog vijeća Ljubuški koja je održana danas počela je polaganjem prisege nove vijećnice HDZ BiH, Ane Kraljević, koja je kao slijedeća s liste ušla u Vijeće nakon odustajanja Ivana Jelčića zbog nespojivosti funkcija. Uvodne točke su, uz malo žustriju raspravu na Aktualnom satu, protekle relativno mirno,

a vijećnici su se najviše zadržali na usvajanju odluke „ o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu na javnu raspravu“.


Proračun općine Ljubuški za 2017.godinu planiran je u iznosu od 9.149.000 KM što je za oko 600 tisuća više nego godinu ranije. Proračun, kako ga je predstavio šef općinske službe financija Stipe Bubalo, predstavlja procjenu godišnjih prihoda i primitaka, te utvrđeni ishod rashoda i izdataka općine Ljubuški u proračunskoj godini koji se treba realizirati, a koje odobrava Općinsko vijeće.


Prihodi i primici Proračuna općine Ljubuški za 2017.godinu s prenesenih 200.000 KM viška na rashodima iz 2016.godine planiraju se u iznosu od 9.349.000 KM.

 


Rashodi Proračuna predviđaju se u iznosu 9.349000 KM i dijele se na: tekuće rashode, kapitalne izdatke, otplate dugova i pričuvu.


Nakon dužeg obrazlaganja i rasprave usvojen je zaključak o stavljanju nacrta Odluke o proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu na javnu raspravu.


Predloženi nacrt Odluke o proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu će biti objavljen na službenoj web stranici Općine Ljubuški za čiju objavu se zadužuje Odjel financija najkasnije do 2.12.2016.godine.


Sudionici javne rasprave pisane materijale nacrta Odluke o Proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu moći će preuzeti u prostorijama Odjela financija općine Ljubuški, svakim radnim danom do završetka javne rasprave.


Javna rasprava traje od 2.prosinca do 12.prosinca 2016.godine. U navedenom roku zainteresirani mogu svoje primjedbe i prijedloge dostaviti Odjelu za financije putem prijemnog ureda ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Na sjednici je usvojena i Odluka o usvajanju plana kapitalnih investicija općine Ljubuški za razdoblje 2017-2021 godine.


Poslušajte cjelovit snimak 2. sjednice Općinskog vijeća Ljubuški


Zbog lakšeg preslušavanja snimak prilažemo u dva dijela


Prvi dio

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Drugi dio

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


 


Nekoliko  fotografija sa sjednice pogledajte  OVDJE.

Pročitano 1962 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering